IGOR MATIĆ POSLE PORAZA OD FIORENTINE: "Ja sam ponosan na ove momke! Prikazanom igrom zaslužili smo minimum remi"
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

liga konferencije

IGOR MATIĆ POSLE PORAZA OD FIORENTINE: "Ja sam ponosan na ove momke! Prikazanom igrom zaslužili smo minimum remi"

Fudbal -

Čukarički je upisao i četvrti poraz u grupnoj fazi Lige konferencije. Večeras, u Leskovcu je Fiorentina slavila minimalnim rezultatom 1:0, i tako se zacementirala na prvoj poziciji u grupi.

Nakon meča, utiske je izneo šef stručnog štaba Brđana, Igor Matić, koji je zadovoljan prikazanom igrom svog tima.

- Mislim da smo odigrali jednu fenomenalnu utakmicu, taktički smo fantastično spremili meč. Sem tog penala, jedna moćna Fiorentina nije stvorila nijednu stopostotnu šansu. Mi smo u drugom poluvremenu imačlio zicer preko Kovača koji nismo iskoristili. Već dugo vremena pozivam se na sreću, ali nam ona definitivno nedostaje za pozitivan rezultat. Ponosan sam na momke, stručni štab, sporskog direktora Vladimira Matijaševića, tehničkog direktora Gorana Grknića, vlasnika Dragana Obradovića i sve u klubu. Sve pohvale i za to što imam slobodu u radu i siguran sam da će moja ideja da dođe na ono što treba da bude. Mislim da će klub da raste iz utakmice u utakmicu i da će da pokaže šta može u narednom periodu - rekao je Matić i dodao:

- Ja ne volim da se pozivam na sreću. Činjenica je da nam nešto malo nedostaje da ostvarimo povoljan rezultat. Meni je bitnije od rezultata kako smo danas odigrali meč. Mi moramo da verujemo u sebe i da radimo, jedino kroz rad možemo da dođemo do rezultata. Ova ekipa ima potencijal. Prvi put igramo na ovakvom nivou. Mislim da smo prikazanom igrom zaslužili minimum nerešen rezultat, i verujem da ukoliko ovako nastavimo u narednim mečevima ćemo bolje prolaziti.

Ponovo je Čukarički primio gol u ranoj fazi utakmice. Večeras, gosti su u 9. minutu sa "bele tačke" došli do prednosti.

- Nije prijatno. Vi znate koliko pričam o tim stvarima, i tim detaljima posvećujemo mnogo pažnje na treningu. Momci na treningu te stvari rešavaju olako, danas, ponovo nam se desila ista stvar. Te duge lopte radimo na svakom treningu, ali na ovakvom nivou se to desi. Njihov napadač jako dobro napada prostor, odlično prepoznaju situaciju na terenu. Danas sam mojim momcima rekao da utakmica traje 90 minuta i da uživaju u fudbalu, ipak smo igrali protiv fenomenalne ekipe kao što je Fiorentina.

Igor Matić je imao i poruku za publiku.

- Hvala i publici na fenomenalnoj podršci, jedini gorak utisak je što se desilo sa Endijaeom, mislim da to ne treba da se radi. Ali publika je generalno bila fenomenalna.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track