UMESTO SRBIJE IZABRAO DŽAKU I ŠAĆIRIJA! Kao da to nije bilo dovoljno - Ugrinić debituje za Švajcarsku protiv lažne države Kosovo?!
Foto: EPA/Jeanchristophe Bott, EPA/Noushad Thekkayil, EPA/Andrej Cukić

sam izabrao

UMESTO SRBIJE IZABRAO DŽAKU I ŠAĆIRIJA! Kao da to nije bilo dovoljno - Ugrinić debituje za Švajcarsku protiv lažne države Kosovo?!

Fudbal -

Srbin Filip Ugrinić zvanično na spisku fudbalske reprezentacije Švajcarske!

Filip Ugrinić
foto: Daniela Porcelli / Zuma Press / Profimedia

Ovim je potvrđeno pisanje Kurira od pre nedelju dana, kada smo objavili da je Filip Ugrinić izabrao da igra za Švajcarsku državu u kojoj je rođen, umesto Srbije zemlje svog porekla. Selektor Švajcarske Murat Jakin danas je objavio spisak za utakmice selekcije Švajcarske u novembarskom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Filip Ugrinić tako je izabrao da igra uz Granita Džaku i Džerdana Šaćirija, umesto mogućnosti da bude u reprezentaciji gde su zvezde Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić, Lazar Samardžić... Tako će Filip Ugrinić dobiti priliku da debituje za Švajcarsku protiv Izraela 15. novembra u Felčutu u Mađarskoj, ili tri dana kasnije protiv selekcije tzv. R. Kosova u Bazelu.

Pitanje je kako će Granit Džaka i Džerdan Šaćiri koji već nekoliko godina slove kao lideri reprezentacije Švajcarske dočekati Srbina Filipa Ugrinića. On je jedini igrač srpskog porekla koji je pozvan u Švajcarsku, otkada su njih dvojica počeli da vode glavnu reč u nacionalnom fudbalskom timu te zemlje.

Filip Ugrinić imao je poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija i direktora Stevana Stojanovića. Posle nekoliko meseci vaganja, odlučio se za Švajcarsku, iako je tokom gostovanja Jang Bojsa u Beogradu protiv Crvene zvezde, istakao da ne bi imao ništa protiv da zaigra za Srbiju.

Kurir sport

00:21

Gužva pred utakmicu Zvezda - Jang Bojs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track