ORLOVI, POBEDITE, PA DA PODELITE MILIONE! Reprezentativcima obećana OZBILJNA NAGRADA za plasman na EP, poznata je i suma koju dele
Foto: Starsport

EURO 2024

ORLOVI, POBEDITE, PA DA PODELITE MILIONE! Reprezentativcima obećana OZBILJNA NAGRADA za plasman na EP, poznata je i suma koju dele

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se veoma blizu plasmana na Evropsko prvenstvo.

U slučaju da ne dođe do malo realnog scenarija, fudbaleri će moći da podele 3,8 miliona evra.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je na poslednjoj sednici ostao pri odluci da reprezentativcima pripadne 40 odsto od ukupnih sredstava UEFA namenjenih za učesnike Evropskog prvenstva u Nemačkoj, prenosi "Sport klub".

Svaka reprezentacija koja izbori mesto na EP svom savezu će zaraditi 9,5 miliona evra. Računicom se dolazi do sume od 3,8 miliona koliko bi fudbaleri koji su odveli Srbiju na takmičenje podelili ukoliko sve prođe po planu.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija
foto: Starsport

Orlovi će u Leskovcu 19. novembra igrati protiv Bugarske i u toj utakmici biće joj potreban bod da obezbedi drugo mesto i plasman na takmičenje u Nemačkoj.

U slučaju da Crna Gora ne ostvari pobede protiv Litvanije i Mađarske, rezultat utakmice u Leskovcu neće imati veći značaj.

"Sport klub" navodi da aktuelni reprezentativci nisu dovodili u pitanje način na koji će zarađeni novac biti raspoređen i da su nekoliko puta naglasili sportskom sektoru da je igranje za državni tim neprocenjivo.

UEFA je odredila visinu premija za uspehe na Evropskom prvenstvu, a ukupan fon iznosi 371 milion evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track