SA AERODROMA SMO OTIŠLI PRAVO NA TRENING! Lazetić najavio veliki derbi: Svi nas tretiraju kao plen, treba nam podrška navijača
Foto: Starsport©

SUPER LIGA SRBIJE

SA AERODROMA SMO OTIŠLI PRAVO NA TRENING! Lazetić najavio veliki derbi: Svi nas tretiraju kao plen, treba nam podrška navijača

Fudbal -

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je da očekuje dobru superligašku utakmicu protiv Vojvodine, iako njegov tim ima samo jedan dan za pripremu posle teškog poraza od Frajburga.

- Posle neprospavane noći smo, pravo sa aerodroma, otišli na trening i fokus nam je već na Vojvodini. Među našim klubovima je veliki rivalitet i jasno nam je da nas i oni, kao i većina drugih ekipa, tretiraju kao veliki plen - rekao je Lazetić, prenosi klub.

- Vojvodina je klub sa ozbiljnim ambicijama i pobeda protiv nas im je važna. Iako smo napravili veliku bodovnu razliku, činjenica je da smo tek pri kraju prvog dela prvenstva i da nema opuštanja - dodao je Lazetić.

Posle ubedljivog poraza od Frajburga (0:5) u Ligu Evropa, ekipa TSC-a sutra nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije kada će u derbiju 15. kola dočekati Vojvodinu.

Lazetić je naglasio da je Vojvodina izvanredna ekipa, sjajno vođena od strane Ranka Popovića koji je u klub doneo ozbiljnost, disciplinu i organizovanost.

- Kod njega prepoznajem dosta toga iz Japana i pogotovu Austrije, jer smo imali prijateljske utakmice sa Šturmom iz Graca koji je vodio sa velikim Ivicom Osimom. Prepoznatljiv je po intenzitetu i direktnoj igri, deluje da je rasteretio igrače i od njih uspeva da izvuče maksimum - rekao je Lazetić.

- Ekipa se navikava na njega i dobro igraju, što se naročito videlo u poslednje dve utakmice, kao i na onoj protiv Javora koji su uspeli da dobiju iz zaustavnog vremena. Ozbiljan su tim i uz Čukarički, Voždovac i Novi Pazar najveći su nam konkurenti za mesto u Evropi sledeće godine - dodao je trener TSC-a.

Lazetić je ponovio da je za njega i sve u TSC-u takmičenje u Evropi, bez obzira na sve, veliki izazov i veliko zadovoljstvo.

- U narednim utakmicama će se videti kako ćemo se adaptirati i podneti pet primljenih golova. Nadam se da ćemo uspeti da izvučemo dodatni impuls i da dobro odgovorimo na predstojeći važan vojvođanski derbi - rekao je Lazetić.

On je pozvao navijače da dođu i podrže tim u predstojećoj utakmici.

- Koliko god bilo teško posle ovakvog poraza, upravo sada pozivam navijače i sve koji vole klub da dođu i podrže igrače. Potrebno je da u ovom trenutku dobiju dodatni motiv da budu na najvišem mogućem nivou. Svakako ćemo pokušati da se nametnemo i da idemo na pobedu. Jasno nam je da protivnik želi poziciju na kojoj smo mi sada, ali merićemo se i takmičiti pa će se videti ko je bolji - zaključio je Lazetić.

TSC je treći na tabeli Super lige Srbije sa 26 osvojenih bodova, dok je Vojvodina četvrta sa 19 bodova.

Utakmica TSC - Vojvodina igra se sutra od 19.30 na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli.

Kurir sport

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track