Ajndraht odoleo i Borusiji

Bundesliga

Ajndraht odoleo i Borusiji

Fudbal -
Šampion vodio na poluvremenu sa 2:0, ali je domaćin u drugom delu igre dva puta stizao rezultat i osvojio vredan bod

Kakav meč na Komercbank areni pred 52.000 gledalaca i veliki bod za čudesni Ajntraht iz Frankfurta protiv Borusije iz Dortmunda – 3:3 (0:2) uz petom kolu fudbalske Bundeslige.

Ovakav ishod ni u ludilu nije mogao da se pretpostavi posle furiozne igre šampiona u prvom poluvremenu. Izabranici trenera Jirgena Klopa imali su i igru i veliku prednost nakon prvog dela igre, do koje su došli u golovima Piščeka i Rojsa.Domaćin se probudio tek na početku drugog poluvremena i golovima Ajgnera i Inuija potpuno anulirao prednost velikog favorita.

Dortmund nije mnogo čekao, već je preko Marija Gecea ekspresno reagovao i vratio rezultat u svoju korist. Da Ajntraht nije samo pukom slučajnošću odmah iza Bajerna na vrhu tabele pokazalo se u 74. minutu kada Anderson Bamba donosi veliku radost domaćoj publici.Bajern je lakše nego očekivao, pre svega zahvaljujući Mariju Mandžukiću, demolirao Vofsburg sa 3:0, a istim rezultatom ispraćen je i Majnc iz Gelzenkirhena.Fortuna iz Dizeldorfa je takođe jedan od timova iz drugog plana koji briljiraju na startu sezone. Ekipa trenera Norberta Majera je sigurnom igrom u Firtu savladala domaći Grojter i zasela na četvrtu poziciju u Bundesligi.

BUNDESLIGA – 5. KOLO

Bajern – Volfsburg 3:0 (1:0)Šalke – Majnc 2:0 (1:0)Grojter Firt – Fortuna 0:2 (0:2)Ajntraht – Dortmund 3:3 (0:2)

Sreda:

20.00 M’gladbah – Hamburg

20.00 Štutgart – Hofenhajm

20.00 Hanover – Nirnberg

20.00 Frajburg – Verder

20.00 Augsburg - Leverkuzen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track