DERBI KOLA U HUMSKOJ Duljaj pred Čukarički: Jedna od najvažnijih utakmica - iz jednog prostog razloga!
Foto: @starsport

SUPERLIGA SRBIJE

DERBI KOLA U HUMSKOJ Duljaj pred Čukarički: Jedna od najvažnijih utakmica - iz jednog prostog razloga!

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da je predstojeća utakmica protiv Čukaričkog najvažnija do sada u sezoni, jer dolazi pred reprezentativnu pauzu, i dodao da pred taj superligaški duel ima problema sa golmanima.

"Ovo je, po meni, jedna od najvažnijih utakmica, iz jednog prostog razloga - posle te utakmice sledi pauza. I ono što je veoma važno je da moji igrači moraju da razmišljaju samo o toj utakmici, ne o onome šta će biti posle toga", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana dočekuju sutra ekipu Čukaričkog, u utakmici 15. kola Super lige Srbije.

FK Partizan, Partizan, Žreb za Kup Srbije
foto: Starsport

Crno-beli ovaj derbi kola dočekuju kao lideri domaćeg šampionata sa 37 bodova, dok je Čukarički trenutno deveti sa 17 bodova.

"Čukarički je imao tešku utakmicu protiv Fjorentine. Međutim, kao što smo videli u medijima, ima jedan broj igrača koji iz nekog razloga nisu igrali tu utakmicu, tako da očekujem sasvim drugačiji tim u odnosu na evropsku utakmicu. To je tim koji predstavlja srpski fudbal u Evropi, tako da imaju maksimalno poštovanje što se tiče mene i mojih igrača", rekao je Duljaj.

Upitan da li je u Čukaričkom upaljen alarm zbog loših rezultata, Duljaj je odgovorio: "I kod nas je upaljen alarm, svaka utakmica nam je važna, posebno ova sutra".

"To što su imali neke negativne rezultate, to samo dodatno može da nas natera da budemo još oprezniji. Igramo na našem stadionu. I ovog puta ću pozvati navijače da ih bude što više na istoku i zapadu, a siguran sam da ćemo jednog dana biti još jači kada jug bude pun", dodao je Duljaj.

Duljaj je naveo da pred sutrašnju utakmicu ima problem sa golmanima.

"Aca Jovanović neće biti na treningu ni danas, ima temperaturu, Stevanović je kažnjen sa jednom utakmicom neigranja, i mladi golman Radulaški koji je bio sa omladincima takođe ima temperaturu i to mi je najveći problem - ko će uopšte da brani", rekao je trener Partizana.

Igor Duljaj
foto: Starsport

Upitan da prokomentariše to što je Partizan jedini srpski klub koji je upisao pobedu ove sezone u Evropi, Duljaj je istakao da ne treba da se hvali time.

"To ne može da bude pohvala za srpski fudbal. Ja navijam za naše klubove kad predstavljaju našu zemlju jer su nam bodovi jako važni za srpski fudbal. Ako se budemo ponosili da smo samo mi pobedili, crno se piše i nama i srpskom fudbalu. Nisam ponosan na tu činjenicu, želim da naši klubovi osvoje što više bodova", rekao je Duljaj.

Utakmica Partizan - Čukarički na programu je sutra od 19.00 na stadionu u Humskoj.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track