FUDBALERA IZ GANE NJEGOVA ODLUKA KOŠTALA ŽIVOTA! SRCE GA IZDALO NA TERENU Lekar: Da OVO nije uradio, još bi bio živ (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Printscreen/Twitter

FUDBALERA IZ GANE NJEGOVA ODLUKA KOŠTALA ŽIVOTA! SRCE GA IZDALO NA TERENU Lekar: Da OVO nije uradio, još bi bio živ (UZNEMIRUJUĆE)

Fudbal -

Tragična smrt fudbalera iz Gane Rafaela Dvamene potresla je čitav fudbalski svet. Svojevremeno vrlo talentovani fudbaler tokom prošle zime je došao u Albaniju gde je bio jedan od najefikasnijih igrača, ali je tragičnu sudbinu doživeo upravo u dresu Egnatije.

Tokom meča prvog ranga takmičenja protiv Partizanija samo se srušio na teren, a igrači su mu panično pritrčali. Dvamena je doživeo srčani udar, a kasnije je i preminuo.

Kardiolog Antonio Aso je u izjavi otkrio da je uzrok tragičnog događaja odluka Rafaela da ukloni defibrilator koji mu je prethodno bio ugrađen zbog utvrđenih problema sa srcem.

"Uspeli smo da ga ubedimo u hitnu potrebu da ugradi defibrilator da bi mu barem garantovao život, u isto vreme kada smo savetovali da se ne bavi profesionalnim sportom. Ukazivao nam je poverenje, a nakon ugradnje defibrilatora odlazio je iz Španije. Ponekad bi me pitao za konkretan savet, na koji bih se rado odazvao", rekao je Aso potom i dodao:

"Umro je kao rezultat ugledne lične odluke, ali da defibrilator nije otklonjen, Rafael bi još uvek bio živ", izjavio je Aso.

Rafael Dvamena je vrlo rano sa 16 godina primećen od strane skauta Red Bula, pa je nakon akademije tima u Gani došao u Salzburg, potom nosio i opremu Liferinga i Luštenaua. Tokom karijere nastupao je i za Cirih, Levante, Saragosu, Vejle, Linc i Old Bojs. Za reprezentaciju Gane nastupio je 9 puta i dao 2 gola.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track