LEGENDA PARTIZANA DOLAZI U FENERBAHČE: Tadić će biti zadovoljan, stiže mu zemljak, a ni Džeko neće imati ništa protiv
Foto: Printskrin/Instagram

dobar izbor

LEGENDA PARTIZANA DOLAZI U FENERBAHČE: Tadić će biti zadovoljan, stiže mu zemljak, a ni Džeko neće imati ništa protiv

Fudbal -

Dušan Tadić je jedan od važnijih igrača u Fenerbahčeu i zvezda tima. Sada bi mogao da mu se pridruži još jedan Srbin.

Zoran Mirković
foto: Starsport©

Kako pišu turski mediji, legenda Partizana Zoran Mirković dobio je poziv da dođe i radi Fenerbahčeu, klubu za koji je igrao sa velikim uspehom od 2000. do 2003. godine, kada se vratio u Humsku.

Zoran Bata Mirković (52) mogao bi da pojača stručni štab trenera Ismaila Katara. Prema navodima medija iz Turske, Edin Džeko predložio je predsedniku Fenera Aliju Koču da angažuje Zorana Mirkovića, a ideju je podržao Dušan Tadić.

Zoran Mirković nije trenerski aktivan od 2019. godine, kada je napustio Partizan. Pre toga, radio je kao pomoćnik Ljubiši Tumbakoviću u fudbalskoj reprezentaciji Crne Gore. Samostalno je vodio i beogradski Sinđelić. Mirković je na klupi Partizana imao sledeći učinak - na ukupno 29 mečeva u svim takmičenjima zabeležio je 17 pobeda, devet remija i tri poraza.

Pored Partizana i Fenerbahčea, Zoran Mirković se fudbalski afirmisao u Radu, a igrao je još za Juventus i Atalantu u Italiji. Dres repreznetacije nosio je od 1995. do 2003. godine, doigravši 59 utakmica.

Zoran Mirković, Robert Jarni
foto: Privatna Arhiva

Ostao je zapamćen po sukobu sa Robertom Jarnijem, na utakmici naše selekcije i Hrvatske u Zagrebu 2000. godine, kada je levog beka koji ga je provocirao i psovao, uhvatio za muškost i posle toga bio isključen. Zbog tog incidenta nažalost nije igrao na Evropskom prvenstvu.

Kurir sport

00:22

Zoran Batica Mirković i Milovan Bojić stigli na proslavu kod Šaulića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track