MAJNC NJEMU OTKAZ, ON NJIH - NA SUD! El Gazi pokreće sudski postupak protiv bivšeg kluba
Foto: Jeroen Meuwsen/Orange Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

PRESAVIO TABAK

MAJNC NJEMU OTKAZ, ON NJIH - NA SUD! El Gazi pokreće sudski postupak protiv bivšeg kluba

Fudbal -

Holandski fudbaler Anvar El Gazi pokreće sudski postupak protiv svog bivšeg kluba Majnca zbog nepravednog otkaza.

Majnc je 2. novembra raskinuo ugovor sa El Gazijem posle brojnih objava na društvenim mrežama koje je fudbaler postavio o sukobu u Gazi.

"Ne vidim nijednu izjavu u poslednjoj objavi koja nije pokrivena slobodom govora", rekao je fudbalerov advokat za Algemajne Cajtung.

Fudbalski klub Majnc saopštio je da je obavešten o slučaju i da neće dalje komentarisati, pošto se radi o pravnom postupku koji je u toku, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

BBC je preneo da je imao uvid u niz uvredljivih poruka poslatih 28-godišnjem fudbaleru na društvenim mrežama, koje uključuju i pretnje smrću njemu i njegovog porodici, kao i da je u njima nazvan "teroristom".

Čini se da neke od uvredljivih poruka potiču sa naloga iz Ujedinjenog Kraljevstva i prosleđeni su policijskoj Jedinici za fudbal da istraži.

El Gazi je suspendovan 17. oktobra posle objave u kojoj je objavio poruku podrške Palestincima. Majc je tada saopštio da je fudbaler "zauzeo stav o sukobu na Bliskom istoku na način koji klub ne može da toleriše".

El Gazi se vratio treninzima 30. oktobra rekavši da se iznad svega zalaže za mir.

Majnc je tada naveo da se fudbaler distancirao od te objave posle razgovora sa upravom, ali je El Gazi rekao da nije odobrio saopštenje kluba o njegovom povratku.

"Ne distanciram se od onoga što sam rekao i zalažem se za čovečanstvo, uvek sam na strani potlačenih i biću sve dok dišem", rekao je tada fudbaler.

Majnc je posle toga raskinuo ugovor.

Stadion u Majncu je dobio ime po jednom od osnivača kluba i prvom predsedniku Eugenu Salomonu, Jevrejinu kome su nacisti oduzeli klupske funkcije 1933. godine. Salomon je ubijen 1942. godine u Holokaustu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track