ALEKSANDAR KOLAROV OTVORIO DUŠU O PORAZIMA SRBIJE: Obrazložio i zašto je Hrvatska bolja u fudbalu
Foto: Starsport

Bivši kapiten Orlova iskren

ALEKSANDAR KOLAROV OTVORIO DUŠU O PORAZIMA SRBIJE: Obrazložio i zašto je Hrvatska bolja u fudbalu

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo.

Prvo od 2000. godine.

Za to će joj biti potreban bod protiv Bugarske u nedelju u Leskovcu.

U međuvremenu naš nacionalni tim je redovnije igrao na Mundijalima. Tako je spojio poslednja dva, u Rusiji i Kataru. Na oba je naš tim ispao već u prvoj fazi, dok je Hrvatska osvojila jedno drugo i jedno treće mesto.

O ovim temama, razlikama između Srbije i Hrvatske, bivši kapiten Orlova je razgovarao sa nekadašnjim hrvatskim reprezentativcem Marijom Stanićem u njegovoj emisiji "(Ne)uspeh prvaka".

"Hrvatska ima odlične igrače, uz iskustvo. Mislim da smo mi imali dobre igrače. Ivanović, Vidić, Stanković, Matić i ja igrali smo za reprezentaciju u najboljim godinama, ali mi smo svi defanzivci, jedino su Stanković i Matić defanzivni vezni. Od Stankovića je godinama traženo da bude desetka, ali on je bio zadnji vezni koji je imao ekstra šut. Sto puta sam sebe ispitivao. Nikako da dođem do jasnog odgovora. Dugo sam igrao u reprezentaciji, bilo je boljih i lošijih reprezentacija. Dosta se prave poređenja s Hrvatskom. Najteže je u sportu imati kontinuitet, retke reprezentacije imaju kontinuitet kao Hrvatska. Treba biti samokritičan. Nismo bili u nekim situacijama dobri. Ja sam dugo bio u reprezentaciji, nismo imali puno trenera koji su bili na nivou reprezentacije. Mi igrači smo bili spremni, a u reprezentaciji je uvek bilo 'Ajmo da se stisnemo'. A šta ako se i ovi drugi stisnu? Šta, da uhvatimo loptu u ruke? Nismo sa stručne strane bili ispraćeni na pravi način. Mi smo bili igrači zadatka, mi nismo imali kreaciju kao Hrvatska, kao vaši igrači koji nose reprezentaciju. To su vezni igrači", rekao je Kolarov.

Nekadašnji srpski fudbaler dotakao se nastupa na Svetskim prvenstvima i tu je pronašao najveću razliku između reprezentacija Srbije i Hrvatske.

"Mi smo izgubili od Švajcarske 2018. godine, u zadnjem minutu smo primili gol iz kontre. Moj osećaj je bio kod 1:0 za nas, a to sam rekao igračima, da bi nas, da smo igrali još deset utakmica, devet puta dobili. Oni su imali kontrolu celo vreme, to osetiš na terenu. Isto nam se dogodilo i u Kataru, bili smo individualno kvalitetniji od Švajcarske, ali oni su znali šta rade. Hrvatska je dobila Brazil na Svetskom prvenstvu. Brazil je napadao, napadao i napadao, a golman je obranio par šansi. Ali Hrvatska je, kad je imala loptu, znala šta radi. Znala je da odigra pet-šest pasova. Moraš biti realan u nekim stvarima. Naši ljudi nemaju percepciju kako se fudbal igra van Srbije. Gledaju ga malo možda na TV-u i to je to. To je drugi sport. Treba biti realan u nekim stvarima, mi smo tu gde trenutno jesmo i treba tu da budemo. Hrvatska je tu gde jeste, i treba da bude tu. Niko ništa nije ovde nekome pomogao ili nešto na sreću", zaključio je Aleksandar Kolarov.

Kurir sport

Bonus video:

02:30

Mitrović posle poraza od Mađarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track