LANE JOVANOVIĆ, PRIJOVIĆ, MITAR... Ko bi mogao da bude novi HEROJ Srbije? Neka se ponove golovi koji su bacili NACIJU U TRANS!
Foto: Starsport

vreme je

LANE JOVANOVIĆ, PRIJOVIĆ, MITAR... Ko bi mogao da bude novi HEROJ Srbije? Neka se ponove golovi koji su bacili NACIJU U TRANS!

Fudbal -

Naša reprezentacija plasman na Euro čeka još od 2000. godine, ali je skoro redovno bila na Mundijalima. Sada Srbija ima veliku priliku da se prvi put kao samostalna država plasira na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta i za to će biti potrebno da "Orlovi" ne izgube od Bugarske u Leskovcu (nedelja, 15.00).

Sećate li se ko su bili heroji Srbije u odlučujućim utakmicama za plasmane na Mundijale i ko bi mogao da bude junak odlaska na Euro? Krenimo redom...

Kao samostalna država Srbija je prvi put na velikom takmičenju bila 2010. godine kada je Radomir Antić odveo nacionalni tim na Mundijal u Južnoafričku Republiku. Tokom čitavih kvalifikacija Srbija je igrala odlično, a meč odluke "Orlovi" su imali na Marakani protiv Rumunije.

Na tom susretu poklopilo se apsolutno sve, naš nacionalni tim slavio je sa 5:0, a heroj je bio Milan Lane Jovanović koji se dva puta upisao u strelce. Pored njega, pogađali su još i Nikola Žigić, Marko Pantelić i Zdravko Kuzmanović.

Naredno veliko takmičenje bilo je Svetsko prvenstvo 2018. godine koje se održavalo u Rusiji. Na ovo takmičenje odveo nas je selektor Slavoljub Muslin, a meč odluke takođe je bio na Marakani - protiv Gruzije!

"Orlovi" su morali da pobede, ali nikako nisu mogli da "načnu" borbenog rivala, pa je nervoza bila sve prisutnija.

Ipak, u 74. minutu rezervista Aleksandar Prijović konačno pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja među navijačima koji su pali u trans. Ispostaviće se da je ovo bio konačan rezultat, te da je Prijović ostao upamćen kao heroj plasmana na Mundijal 2018. godine.

Za kraj - antologijska utakmica koje se i dalje sećamo! Srbija je u meč odluke kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Portugala u Lisabonu ušla kao autsajder, a kada je domaćin poveo u ranoj fazi susreta delovalo je da nam se ne piše dobro.

Dušan Tadić uspeo je da izjednači, ali to nije bilo dovoljno za direktan plasman na Mundijal. Tada je na scenu stupio Aleksandar Mitrović čiji gol u samom finišu se i dan danas prepričava!

Imala je Srbija, dakle, različite heroje kada su plasmani na Svetska prvenstva u pitanju, a ko bi po vama mogao da bude heroj susreta protiv Bugarske i eventualnog odlaska na Euro? Pišite nam u komentarima!

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track