NEMANJA MATIĆ GLEDAO SPEKTAKL U LOZNICI: Njegov Ub izgubio, ali izborio mesto u istoriji! PRVI MEČ na novom prelepom stadionu
Foto: T. I.

spektakl

NEMANJA MATIĆ GLEDAO SPEKTAKL U LOZNICI: Njegov Ub izgubio, ali izborio mesto u istoriji! PRVI MEČ na novom prelepom stadionu

Fudbal -

LOZNICA - Utakmicom Loznica - Vrelo sport sa Uba, u okviru 14. kola Srpske lige ‘‘Zapad’‘, zvanično je juče počelo loptanje na novom fudbalskom stadionu u Loznici na kome je domaćin slavio sa 3:2 (2:0).

Igralo se pred oko 3.000 gledalaca za koje je na novom ‘‘Lagatoru’‘ ulaz bio besplatan.

Loznica
foto: T. I.

Osim što je premijerna, ova utakmica ulazi u anale lozničkog fudbala i sporta uopšte, i kao prva koja je u lozničkom kraju odigrana pod reflektorima. Teren i uslovi na stadionu, igranje na hibridnoj travi, bili su novi i za domaću i za gostujuću ekipu, a na kraju su se bolje snašli domaćini.

Igrač Loznice Dragiša Komarčević, kapiten ‘‘zeleno-belih’‘, ostaće upisan kao prvi koji je na novom ‘‘Lagatoru’‘ zatresao mrežu i to dva puta. U strelce se prvo upisao u 29. minutu, da bi precizan ponovo bio devet minuta kasnije i sa dva gola prednosti Loznica je završila prvo poluvreme.

Loznica
foto: T. I.

Gosti se nisu predavali pa je već u 48. minutu bilo 2:1, kada je posle šuta Bogdana Milutinovića lopta zakačila nekoga od domaćih igrača i završila u mreži Lozničana. Samo što se krenulo sa centra Loznica je u narednom minutu postigla i treći gol, a strelac je bio Igor Vićentijević.

Mreže su mirovale samo četiri minuta pošto je Dimitrije Kojić u 53. minutu smanjio na 3:2. Gosti su se pokazali kao žilav protivnik pa su domaći i pored nekoliko izglednih šansi strepeli do poslednjeg od četiri minuta nadoknade.

Loznica
foto: T. I.

Na kraju je premijera na Lagatoru ipak bila uspešna za Loznicu koja je upisala nova tri boda. Sve u svemu bio je ovo poseban doživljaj za sve one koji su subotnje, veoma hladno, posle podne proveli na pravoj fudbalskoj lepotici, a među njima je bio i nekadašnji reprezentativac Nemanja Matić koji je meč pratio u društvu gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića.

Ostaje da se klub i grad potrude pa za nekoliko godina stignu do najvišeg ranga fudbalskog takmičenja u Srbiji. Trenutno Loznica ima evropski stadion za svog trećeligaša, ili se može reći da loznički trećeligaš ima najbolji stadion u tom rangu, pa i šire. Sigurno je da će svako ko zaigra na novom stadionu imati priliku da uživa u evropskim uslovima, dostojnim nekog premijerligaša.

Loznica
foto: T. I.

Inače, novi ‘‘Lagator’‘, čiji je kapacitet nešto više od osam hiljada mesta, juče je posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a zvanično je najveći i najmoderniji sportski objekat u Loznici, a sigurno jedan od najlepših u Srbiji, otvorio predsednik FSS, legendarni Dragan Džajić.

Kurir sport / T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track