PETARDA CRVENIH ĐAVOLA, POKER LUKAKUA: Belgija ubedljiva protiv Azerbejdžana, Švedska rutinski protiv Estonije
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA EP

PETARDA CRVENIH ĐAVOLA, POKER LUKAKUA: Belgija ubedljiva protiv Azerbejdžana, Švedska rutinski protiv Estonije

Fudbal -

Fudbaleri Belgije pobedili su na svom terenu Azerbejdžan sa 5:0, u poslednjem, osmom kolu Grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Belgija je sa 20 bodova osvojila prvo mesto u Grupi i obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo. Azerbejdžan je završio na četvrtoj poziciji sa sedam poena iod ranije je ostao bez šanse za plasman na Euro.

Četiri gola za Belgiju postigao je Romelu Lukaku u 17, 26, 30. i 37. minutu, a konačan rezultat postavio je Leandro Trosar pogotkom u 90. minutu.

Azerbejdžan je od 24. minuta igrao sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Edi Israfilov.

U istoj grupi, Švedska je kao domaćin pobedila Estoniju sa 2:0, golovima Viktora Klesona u 22. i Emila Forsberga u 55. minutu.

Švedska je takmičenje u grupi završila na trećem mestu sa 10 bodova, a Estonija na sedmoj poziciji sa jednim poenom. Obe selekcije su ostale bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Uz Belgiju, plasman na Euro iz Grupe F obezbedila je i Austrija, koja je završila na drugom mestu sa 19 bodova.

Plasman na Evropsko prvenstvo do sada je obezbedilo 17 reprezentacija - Srbija, Albanija, Austrija, Belgija, Danska, Engleska, Francuska, Mađarska, Holandija, Portugal, Rumunija, Škotska, Slovačka, Španija, Švajcarska, Turska i domaćin Nemačka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track