DEVET OD 10 DECE SE NE BAVI SPORTOM, TO SE MORA PROMENITI! Šta Srbiji donosi izgradnja najmodernijih stadiona poput zaječarskog?
Foto: Kurir TV

kurir tv

DEVET OD 10 DECE SE NE BAVI SPORTOM, TO SE MORA PROMENITI! Šta Srbiji donosi izgradnja najmodernijih stadiona poput zaječarskog?

Fudbal -

Juče je u Zaječaru svečano otvoren novi stadion "Kraljevica“, izgrađen postandardima UEFA na kome se mogu igrati i međunarodne utakmice.

Otvaranju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu prvog čoveka UEFA Aleksandra Čeferina.

Novinarka Kurir TV Darinka Mihajlović je ovoga jutra kraj stadiona odakle je gledaocima Redakcije otkrila detalje ovog događaja.

- Opšti utisak je da juče nije bilo nijednog posetioca našeg novootvorenog stadiona Kraljevica u Zaječaru, koji nije bio zadivljen njenim izgledom, izgledom ove građevine, koja je i ovoga jutra kao i juče okupana suncem i koja će, budući da je izgrađena po standardima UEFA, moći da bude mesto međunarodnih utakmica - rekla je Mihajlović.

Naravno, najradosniji su bili najmlađi stotinak dečaka i devojčica iz Timočke krajine, koji su dočekali goste na terenu, gde su demonstrirali sve ono što su naučili na treninzima.

02:44

DEVET OD 10 DECE SE NE BAVI SPORTOM, TO SE MORA PROMENITI! Šta Srbiji donosi izgradnja najmodernijih stadiona poput zaječarskog?

- Osim nastupa reprezentacije i stranih selekcija ovakvih stadiona u Srbiji, a za sada ih je tri, upravo su mesta gde će se razvijati naši talenti, koje želimo da ostavimo za sebe, a ne da odlaze u inostranstvo. Ovo je, između ostalog, rekao predsednik Aleksandar Vučić i upozorio na poražavajuću statistiku, da samo 12 odsto mladih se bavi sportom, a od toga samo 4 odsto pod nadzorom trenera. To se mora promeniti i zato su sportski objekti važni. Ovo je na svečanom otvaranju stadiona istakao i prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije, Dragan Džajić, koji uz obećanje da će reprezentacija Srbije igrati neke utakmice na stadionu Kraljevica, poželo je Zaječarcima da njihovi klubovi iz godine u godinu igraju u višim ligama, jer bi, kako je rekao, bio greh da na tako velelepnom stadionu ne igraju najbolji klubovi države - dodala je novinarka Kurir TV.

Pričala je i o još nekoliko podataka o ovoj građevini.

- Ova najmodernija sportska građevina u Srbiji prostire se na preko 11.000 kvadrata, moći će da primi oko 8.000 posetilaca. U zaječarski stadion uloženo je 3,3 milijarde dinara, kažu da po izgledu podseća na mnogo veću Alijanc Arenu u Minhenu. Nakon Leskovca, Loznice i Zaječara ovakvi stadioni uskoro će se graditi u Nišu i Kragujevcu, najavljeno je, kao i nacionalni stadion u Beogradu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:06

Predsednik Vučić obilazi novi stadion u Zaječaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track