ENGLEZI CILJAJU VISOKO! Selektor prepun ambicija cilja PRVO MESTO na FIFA rang listi - "To mora da bude naš cilj"
Foto: EPA/ANDREW YATES

ENGLEZI CILJAJU VISOKO! Selektor prepun ambicija cilja PRVO MESTO na FIFA rang listi - "To mora da bude naš cilj"

Fudbal -

Selektor Engleske Garet Sautgejt izjavio je danas da je njegova ambicija da ta selekcija bude prva na rang-listi Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Njegova ekipa izgledala je daleko od tog nivoa tokom pobede protiv Malte koja se nalazi na 171. mestu na listi u petak uveče.

Međutim, pobeda od 2:0 značila da je Engleska osvojila prvo mesto u Grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. i da će skoro sigurno biti u prvom šeširu na žrebu narednog meseca.

Poslednju utakmicu u kvalifikacijama Engleska igra danas protiv Severne Makedonije.

"Kvalifikacije su gotove", rekao je Sautgejt, čiji je tim trenutno četvrti na rang-listi Fifa.

"Ako želite da budete najbolje rangirani tim, nema mesta ležernosti. Ako želite da budete prvi, onda učinak mora da bude na istom nivou svaki put. To mora da bude naš cilj", dodao je Sautgejt, preneli su britanski mediji.

Upitan da li broj jedan na listi ono što ga pokreće dalje, Sautgejt je rekao: "Da, jer na kraju to postižete doslednošću i morate da igrate dobro i na turnirima jer su bodovi na rang-listi veći na turnirima", rekao je selektor Engleske.

Engleska je trenutno četvrta na Fifa rang-listi, a ispred nje su svetski šampion Argentina, Francuska i Brazil.

Ta selekcija bi na narednoj listi, koja će biti objavljena 30. novembra, mogla da se popne na treće mesto i preskoči Brazil.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track