SRBIJA SLAVI "ŠVAJCARCE" Veljković ušao u ODABRANO društvo: Dao gol Bugarima i nastavio zanimljiv trend iz rubrike VEROVALI ILI NE
Foto: Nenad Kostić

interesantno

SRBIJA SLAVI "ŠVAJCARCE" Veljković ušao u ODABRANO društvo: Dao gol Bugarima i nastavio zanimljiv trend iz rubrike VEROVALI ILI NE

Fudbal -

Miloš Veljković nastavio je zanimljiv trend iz rubrike verovali ili ne - posle Zdravka Kuzmanovića i Aleksandra Prijovića postao je treći fudbaler rođen u Švajcarskoj koji je postigao pogodak u nekom od mečeva posle kojih se Srbija plasirala na veliko takmičenje.

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa Bugarskom (2:2) i stigla je do plasmana na Evropsko prvenstvo prvi put kao samostalna država i prvi put još od 2000. godine. Naš nacionalni tim u vođstvo je doveo Miloš Veljković i ovim golom nastavio je jedan zanimljiv trend iz rubrike verovali ili ne.

Portal "Mozzart sport" bavio se golovima naše reprezentacije u mečevima posle kojih su se "Orlovi" plasirali na velika takmičenja pod imenom Srbija. Svi se sećamo golova Tadića i Mitrovića za pobedu proti Portugala u Lisabonu (2:1) posle koje smo otišli na Mundijal u Kataru. Da li ste znali da je ovo jedina utakmica odluke u kojoj za naš nacionalni tim nisu pogađali igrači rođeni u Švajcarskoj!

Miloš Veljković je rođen u Bazelu, a pre njega su za Srbiju golove davali i Zdravko Kuzmanović protiv Rumunije (5:0) u sklopu kvalifikacija za Mundijal 2010. godine i Aleksandar Prijović protiv Gruzije (1:0) u meču odluke za put na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Kuzmanović je rođen u Tunu, Prijović u Sent Galenu i kada im se pridoda Veljković iz Bazela - srpski "Švajcarci" ili "švajcarski" Srbi definitivno su uspeli da ispišu istoriju naše reprezentacije.

Kurir sport / Mozzart sport

BONUS VIDEO:

04:08

Aleksandar Mitrović posle Bugarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track