JOVIĆEV ŠUT KOŠTA 500.000 EVRA! U Italiji na neobičan način najavlili VELIKI POVRATAK Srbina: Dragi Luka, sada je na tebe red!
Foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

SERIJA A

JOVIĆEV ŠUT KOŠTA 500.000 EVRA! U Italiji na neobičan način najavlili VELIKI POVRATAK Srbina: Dragi Luka, sada je na tebe red!

Fudbal -

Srpski centarfor, Luka Jović, ne prolazi kroz najbolje dane u svojoj karijeri.

Dvadesetpetogodišnji fudbaler je krajem leta kao slobodan igrač stigao u Milan za koji je odigrao tek sedam utakmica. Uprkos tome što od trenera Stefana Piolija dobija pozitivne komentare, Jović nije u ozbiljnijim planovima "Rosonera".

Pretoodne sezone je na 50 utakmica za Fiorentinu postigao 13 golova uz pet asistencija, dok u crveno-crnom dresu nijednom nije bio strelac.

Italijanska "Gazeta" najavila je da bi nekadašnji fudbaler Reala, Ajntrahta, Benfike i Crvene zvezde mogao da zaigra na predstojećim utakmicama pošto na njima neće biti Olivijea Žirua koji je u prethodnom kolu dobio crveni karton.

- Dragi Joviću, sada je na tebe red. Postoji naznaka da bi Stefano Pioli mogao da računa na njega u narednih 180 minuta u prvenstvu bez Žirua. Klub i dalje čeka da Luka postane produktivan pred golom. Tehnički doprinos je bio skroman: sedam utakmica, dve kao starter, bez gola, bez asistencija i nastupa u Ligi šampiona - navedeno je na "Gazeti".

Luka Jović
foto: EPA/MATTEO BAZZI

Uz to, novinar pomenutog medija izračunao je koliko košta Jovićev udarac ka golu rivala.

- Za 223 minuta na terenu uputio je dva šuta ka golu rivala, nijedan u okvir gola. Matematika je sledeća: Jović ima platu od 2,6 miliona evra, odnosno oko 217.000 evra mesečno. Za pet meseci u klubu (dva na pozajmici u Fiorentini i tri u Milanu), klub je na njega potrošio oko milion evra. Po njegovom učinku, svaki šut košrao je 500.000 evra.

Milan će u subotu 25. novembra igrati protiv Fiorentine kao domaćin. Na tom meču, ali i na utakmici 14. kola Serije A protiv Frozinonea, koja je na programu 2. devembra, takođe na San Siru, Žiru neće imati pravo nastupa.

Na Pioliju je da odluči hoće li Jović dobiti šansu, a ukoliko je dobije, srpski centarfor bi morao da je iskoristi.

Naredno vreme moglo bi Joviću da posluži da dokaže da je u pitanju samo lošiji period u karijeri i u predstojećim utakmicama mogao bi ponovo da zasluži poverenje selektora Dragana Stojkovića, koji je prestao da ga zove u reprezentaciju, a pravo je vreme da to uradi s obzirom na to da će Srbija naredne godine igrati na Evropskom prvenstvu.

Kurir sport

Bonus video:

00:14

Luka Jović se veseli uz pesmu Baje Malog Knindže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track