VIDIĆ, IVANOVIĆ, PANTELIĆ... Ovi srpski fudbaleri NIKADA nisu igrali na Euru! Najboljih 11 LEDI KRV U ŽILAMA!
Foto: Starsport

jak sastav

VIDIĆ, IVANOVIĆ, PANTELIĆ... Ovi srpski fudbaleri NIKADA nisu igrali na Euru! Najboljih 11 LEDI KRV U ŽILAMA!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije uspela je da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024 remijem u Leskovcu sa selekcijom Bugarske 2:2.

Nije baš bilo u velikom stilu kako se očekivalo, ali ono što se jedino pamti jeste da će Srbija igrati na najvećoj evropskoj smotri prvi put posle 24 godine i i turnira koji su 2000. godine zajedno organizovali Belgija i Holandija. Od tada smo dva puta menjali ime države( SR Jugoslavija, Srbija i Crna Gora)i veliki broj igrača je prodefilovao kroz državni tim.

Dubočica, stadion Dubočica, Leskovac, Srbija
foto: Nenad Kostić

Mnogi će reći da je bilo mnogo boljih igrača od ovih sada, koji su igrali u najjačim svetskim klubovima i imali značajne uloge i u pravu su, ali bez obzira na to ovi igrači zaslužuju sve pohvale, jer su uspeli da izbore plasman. U periodu od 2000. godine dres sa državnim grbom nosilo je 242 fudbalera ne računajući sadašnju ekipu, a među njima su bile brojne zvezde koje su igrale u najjačim svetskim klubovima i koji su bili poštovani i van granica naše zemlje.

Samo neki od njih su: Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić, Mladen Krstajić, Neven Subotić, Milan Biševac, Predrag Ðordević, Miloš Krasić, Milan Jovanović, Luka Milivojević, Nikola Žigić, Danko Lazović, Marko Pantelić, Nikola Maksimović, Adem Ljajić, Igor Duljaj, Vladimir Stojković, Nenad Milijaš, Saša Ilić, Miloš Ninković, Zoran Tošić, Zdravko Kuzmanović, Ivica Dragutinović, Aleksandar Luković i mnogi drugi.

Nemanja Vidić, Branislav Ivanović, Marko Pantelić
foto: Starsport

U skladu sa tim Kurir Vam donosi Top 11 igrača koji nisu uspeli da sa reprezentacijom odu na Evropsko prvenstvo. Izabrali smo formaciju 4-2-3-1, za razliku od naše sadašnje selekcije koja igra 3-4-2-1, a u njoj se nalaze: Vladimir Stojković - Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Mladen Krstajić, Aleksandar Kolarov - Nemanja Matić, Miloš Ninković - Milan Jovanović, Miloš Krasić - Nikola Žigić, Marko Pantelić.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:27

SVE OSIM UBEDLJIVE POBEDE NEĆE BITI USPEH SRBIJE! Đurović i Bjelinić o borbi za Evropsko prvenstvo: Ovo je dobro za naš fudbal!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track