BRĐANI U KRUŠEVCU: Čukarički protiv Napretka u zaostalom meču!
Foto: Fk. Čukarički

SUPERLIGA SRBIJE

BRĐANI U KRUŠEVCU: Čukarički protiv Napretka u zaostalom meču!

Fudbal -

Reprezentativna pauza je za Čukarički došla u najbolje moguće vreme.

Posle poraza od Fiorentine u Leskovcu (0:1) i nesrećnog od Partizana u Humskoj (1:2), Brđani su imali vremena za oporavak, ali i pripremu za naporan ritam u nastavku sezone.

Prvi naredni ispit belo-crni će imati protiv Napretka u Kruševcu, gde će u sredu od 16 časova biti igran zaostali susret osmog kola Super lige Srbije. Biće ovo meč od velikog značaja za oba tima, eventualni trijumf bi i Brđanima i Kruševljanima doneo značajan pomak na prvenstvenoj tabeli.

- Imali smo napokon nešto više vremena za odmor, ali i pripremu narednih susreta, koji će za nas biti od velikog značaja. Imamo težak raspored, ali sada treba da razmišljamo samo o gostovanju u Kruševcu. Nikad nije bilo lako proitv Napretka, bez obzira da li su u gornjem delu tabele, ili su nešto lošije plasirani. Sa stadiona pod Bagdalom se teško odnose bodovi, svesni smo toga, ali i Čukarički ima svoje kvalitete – istakao je Đorđe Ivanović, koji je ove sezone u 19 mečeva postigao dva gola.

Partizan, Čukarički, Superliga Srbije
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Napredak je pred pauzu slavio vrlo važan trijumf na gostovanju Radniku u Surdulici, a sigurno je da ima ambicije i protiv Čukaričkog.

- Super liga je ove sezone izuzetno zanimljiva, za sada su se izdvojili večiti rivali, ostali timovi su prilično blizu. Mi smo na primer pobedili Crvenu zvezdu, odigrali odlično protiv Partizana, a gubili smo bodove na nekim mečevima na kojima smo bili favoriti. Dakle, u našem šampionatu ne postoje lakši i teži mečevi, i tako pristupamo i duelu u Kruševcu. Sa maksimalnom ozbiljnošću od prvog minuta susreta, uz činjenicu da ćemo mnogo toga iz prethodnog perioda morati da popravimo u našoj igri. Znamo gde smo grešili, isto tako svesni smo da imamo dovoljno kvalitetenih igrača i da će mnogo toga i od nas zavisiti – kazao je Ivanović.

Posle meča u Kruševcu Brđani će nastaviti „turneju po Srbiji“, s obzirom na to da im sledi duel protiv Radničkog u Nišu (nedelja, 15 časova), potom će u četvrtak, 30. novembra igrati duel petog kola Lige konferencije protiv Ferencvaroša u Leskovcu.

- Tako se poklopilo da baš dugo nismo igrali na svom terenu na Banovom brdu i da neće sve do 3. decembra kad nam u goste dolazi kragujevački Radnički. Ali, ne smemo da gledamo toliko unapred, već da se fokusiramo na Napredak. Potrebna su nam dva-tri dobra rezultata, ali do njih nećemo doći lako. Ponavljam, pred nama su prilično izazovni mečevi, biće nam jedna

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track