OVI SKUPOCENI FUDBALERI I VELIKE ZVEZDE NEĆE VIDETI EURO: Erling Haland je jedan od njih! A, ima ih još! Prava šteta!
Foto: Ruben Albarran / Zuma Press / Profimedia

ima ih mnogo

OVI SKUPOCENI FUDBALERI I VELIKE ZVEZDE NEĆE VIDETI EURO: Erling Haland je jedan od njih! A, ima ih još! Prava šteta!

Fudbal -

Evropsko prvenstvo u fudbalu biće naredne godine održano u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula. Žreb za grupnu fazu biće održan 2. decembra u Hamburgu od 18.00 časova.

Srbija, Fudbalska reprezentacija Srbije, Albanija Srbija
foto: Starsport

Srbija je izborila učešće na EURO posle 24 godine i to je ogroman uspeh za selektora Dragana Stojkovića Piksija, fudbalere, Savez, ali i državu. Mnoge zemlje neće videti Evropsko prvenstvo, a u svojim selekcijama imaju neke od najvećih zvezda svetskog fudbala.

Erling Haland
foto: EPA/LISE ASERUD

Norveška

Skandinavska selekcija predvođena Erlingom Halandom, najboljim napadačem današnjice i centarforom Mančester sitija, nije uspela u konkurenciji Španije i Škotske da se domogne EP. Norvežani imaju još jednog igrača ekstra klase, Martina Edegarda, veznog igrača Arsenala.

Dejan Kuluševski
foto: EPA-EFE/Christine Olsson SWEDEN OUT SWEDEN OUT

Švedska

Prava fudbalska velesila zakazala je u kvalifikacijama. Selektor Jane Andersen podneo je ostavku, jer je morao u leđa da gleda Belgiji i Austriji. Sasvim opravdano jer je prosto umeće da sa igračima takvog kvaliteta kakvi su Viktor Lindelof, Dejan Kuluševski i Aleksander Isak, Švedska ne izbori plasman u Nemačku.

Stefan Savić
foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Crna Gora

Nadali su se fudbaleri Crne Gore do poslednjeg kola, ali poraz u Beogradu od Srbije udaljio ih je od EP, na kojem nikada nisu učestvovali. Činjenica je da njihovi najbolji fudbaleri Stefan Savić (32), Adam Marušić (31) i Stevan Jovetić (34) nisu u cvetu mladosti. Pitanje je kakva im budućnost sledi, jer im je ovo bio poslednji voz za veliko takmičenje.

Evan Ferguson
foto: EPA-EFE/DONALL FARMER

Irska

Iraca nije bilo na Šampionatima Evrope od 2016. godine. U ovim kvalifikacijama Irska je igrala veoma loše, jedine pobede ostvarila je protiv Gibraltara, pa je sasvim razumljivo da je u leđa gledala Francuskoj, Holandiji i Grčkoj. Šteta, jer na EP neće igrati napadač Brajtona Evan Ferguson, tinejdžer koji je već sada procenjen na 65.000.000 evra.

Lionel Mesi, Robert Levandovski
foto: Profimedia

Baraž

Reprezentacije Poljske, Ukrajine, Velsa, Grčke, pa i Gruzije imaju još jednu šansu da se domognu Evropskog prvenstva u Nemačkoj narednog leta. Biće to prilika za Roberta Levandovskog i Pjotra Zijelinskog iz Poljske, Mihajla Mudrika i Aleksandra Zinčenka iz Ukrajine, Brenana Džonsona i Harija Vilsona iz Velsa, Vangelisa Pavlidisa i Konstantinosa Cimikasa iz Grčke, te Hviču Kvaracheliju iz Gruzije.

Kurir sport/A. R.

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track