UKRADENI ŠAL NIJE VRAĆEN, ALI JE AMAJLIJA PONOVO OKO VRATA: Mladi golman Rada Luka Martinović ponovo ima razloga za radost
Foto: Privatna arhiva

emotivno

UKRADENI ŠAL NIJE VRAĆEN, ALI JE AMAJLIJA PONOVO OKO VRATA: Mladi golman Rada Luka Martinović ponovo ima razloga za radost

Fudbal -

Prašina oko meča u Gornjoj Varoši između Zemuna i Rada se još nije stišala u potpunosti, iako svi akteri pokušavaju da objektive usmere samo na sportski teren i fudbalski sadržaj.

Luka Martinović
foto: Pritnscreen/Instagram, Printscreen

Propust redarske službe doveo je do krađe šala golmanu Rada, Luki Martinoviću. Navijački rekvizit je prepoznatljiva amajlija dvadesetogodišnjem Beograđaninu koji je celu situaciju je doživeo sa puno emocija.

Ipak, na dan klupske Slave Rada – Svetog Nektarija, Luka Martinović je ponovo dobio šal koji je zaštitni znak i fortuna talentovanom čuvaru mreže „građevinara“.

Nekadašnji predsednik Izvršnog odbora i dugogodišnji portparol kluba sa Banjice je svoj primerak poklonio Martinoviću, dajući mu podršku da prebrodi aktuelnu situaciju i od proleća nastavi sa kvalitetnim partijama na golu tima iz Crnotravske ulice.

- Drago mi je da sam ponovo vlasnik šala koji mi mnogo znači. Svaki sportista ima svoje interne rituale, a moj je da ovaj artikal zavežem za mrežu osećajući kao da sam zaključao gol za protivničke napadače - rekao je Luka Martinović i nastavio:

Luka Martinović
foto: Pritnscreen/Instagram

- Rad je mlada ekipa i tek se adaptiramo na seniorske zahteve fudbala i zato nam je svaka podrška neophodna, i od naših navijača, ali i od regulatora takmičenja, kako bi se razvijali u pravom pravcu verni izvornim idejama sporta i viteštvu na terenu. Nadam se da će nam jesenje iskustvo pomoći da u drugom delu sezone budemo još bolji i rezultatima trasiramo put Rada ka boljim tabelarnim mestima.

Vladimir Mek Savić, Luka Martinović
foto: Privatna arhiva

Prijatno iznenađenje golmanu je priredio nekadašnji funkcioner kluba sa Banjice, Vladimir Mek Savić. Prepoznatljivo lice iz perioda kada je klub bio član elitnog ranga takmičenja, nije imao dilemu prema prvom imenu u protokolu utakmica Rada.

- U vremenima punih izazova, vrlo je važno na svim poljima stati uz mlade ljude, a posebno sportiste koji imaju potencijal za najviša ostvarenja i koji treba da budu uzori novim naraštajima. Svojevremeno je urađena mala serija ovih šalova i to van granica naše države, u Rumuniji i zaista je raritet i privilegija posedovati ovaj rekvizit. Sa velikom radošću sam ga poklonio Luki da nastavi da se sportski razvija u pravcu golmanskih veličina kluba sa Banjice koji su postali prepoznatljivi i na drugim fudbalskim meridijanima – rekao je Mek Savić pri uručenju šala sa Radovim koloritom i nazivom navijačke grupe kluba sa Banjice.

Kurir sport

00:15

Gužva pred derbi Zemun -OFK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track