OVO JE HIT! POGLEDAJTE KAKO SVOJE IME IZGOVARAJU DVA SRPSKA IZGUBLJENA SINA: Jedan je briljirao, drugi se stvarno namučio! (VIDEO)
Foto: Printscreen

premijer liga

OVO JE HIT! POGLEDAJTE KAKO SVOJE IME IZGOVARAJU DVA SRPSKA IZGUBLJENA SINA: Jedan je briljirao, drugi se stvarno namučio! (VIDEO)

Fudbal -

Veliki broj stranih fudbalera igra u Premijer ligi. Ogroman broj klubova u startnih 11 ima više stranaca, nego Engleza.

Premijer liga, sudije, arbirti
foto: Jez Tighe/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Baš zbog toga, čelnici Premijer lige potrudili su se da poduče svoje gledaoce kako se izgovaraju imena pojedinih fudbalera. Čak i komentatori TV stanica imaju problema sa izgovorima igrača slovenskog porekla, ali i onih koji dolaze iz Afrike i Azije.

Zvanični X (bivši tviter) nalog Premijer lige prikazao je video gde fudbaleri govore svoja imena i prezimena. Nama je posebno bilo zanimljivo kad su to uradili Saša Kalajdžić iz Vulverhemptona i Stefan Bajčetić iz Liverpula.

Visoki napadač Vulvsa Saša Kalajdžić koji igra za reprezentaciju Austrije, a poreklom je iz Republike Srpske, onako po naški, ali sa određenim akcentom tečno je izgovorio svoje ime i prezime. Za razliku od njega, talentovani Stefan Bajčetić se baš pomučio i vidljivo je da baš ne govori dobro srpski jezik.

U anketi su učestvovali Dominik Soboslaj, Anel Ahmedhodžić, Joško Gvardiol, Kevin De Brujne, Dejan Kuluševski, Bruno Fernandez, Mihajlo Mudrik...

Kurir sport

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track