ŠAĆIRIJEV DVOGLAVI ORAO, FAULEROVA LINIJA, "ZAŠTO UVEK JA": NAJKONTROVERZNIJE proslave golova ikada: Na listi Vučinić i Đurovski!
Foto: Profimedia/Printscreen

ostalo upisano

ŠAĆIRIJEV DVOGLAVI ORAO, FAULEROVA LINIJA, "ZAŠTO UVEK JA": NAJKONTROVERZNIJE proslave golova ikada: Na listi Vučinić i Đurovski!

Fudbal -

Fudbal se igra zbog publike, a navijači vole golove!

Igrači širom planete postižu pogotke na najrazličitije moguće načine, a proslave istih znaju da "zapale" javnost. Neka od radovanja ostala su upamćena kao veoma kontroverzna, pojedina su izazvale burne reakcije javnosti, a mi ćemo vam u nastavku teksta predstaviti ona koja se i dalje pamte, po dobrom ili po lošem...

PROVOKACIJA ŠAĆIRIJA

Đerdan Šaćiri je u finišu na Mundijalu 2018. godine postigao gol za pobedu Švajcarske 2:1 i proslavio ga simbolom albanskog "dvoglavog orla". Njegov potez izazvo je žestoku buru u javnosti i spada u red najkontroverznijih ikada.

FAULER I LINIJA

Prošlo je više od dve decenije od čuvene proslave gola legendarnog Robija Faulera. Proslavljeni fudbaler je šokirao javnost kada je gol proslavio simulirajući "šmrkanje" kokaina.

Podsetimo, legendarni igrač Liverpula u gradskom derbiju je realizovao penal protiv Evertona 1999. godine, a zatim kleknuo na liniju i gestikulirao "šmrkanje".

Pre meča Fauler je optuživan za koršćenje droge, pa je to bio njegov odgovor na optužbe.

"ZAŠTO UVEK JA"

Na listi se nalazi i kontorverzni Italijan Mario Baloteli. Dok je igrao za Siti, Baloteli je u derbiju protiv Junajteda postigao gol, a zatim skinuo dres i pokazao majicu na kojoj je pisalo: "Zašto uvek ja?"

PROVOCIRANJE NAVIJAČA

Adebajor je nakon prelaska iz Arsenala u Siti rešio da isprovocira navijače bivšeg kluba. Postigao je gol i pretrčao ceo teren kako bi ga proslavio ispod tribina na kojoj su se nalazile najvatrenije pristalice londonskog kluba.

Navijači Arsenala su poludeli. Demolirali su tribinu na kojoj su bili smešteni, a Adebajor je kažnjen zbog proslave.

SKIDANJE ŠORTSA

Mirko Vučinić i Mario Đurovski ostali su upamćeni po golovima, asistencijama, ali i čudnim proslavama golova.

Najzanimljvije su bile one u kojima su Vučinić i Đurovski rešili da skinu šorts i tako zarade - žuti, ali i crveni karton!

Da li se i vi sećate još nekog radovanja koje je ostalo upisano u anale fudbala?

Pišite nam u komentarima.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track