FRANCUZ UDARIO NA MESIJA I ARGENTINU: Pokazali su svoje pravo lice i karakter...
Foto: MB Media Solutions / Alamy / Alamy / Profimedia

besan

FRANCUZ UDARIO NA MESIJA I ARGENTINU: Pokazali su svoje pravo lice i karakter...

Fudbal -

Žerom Roten nekadašnji francuski fudbaler uputio je oštre kritike na račun najboljeg igrača sveta Lionela Mesija i reprezentacije Argentine.

Događaji na utakmici između Brazila i Argentine (0:1) u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godime, naveli su aktuelnog fudbalskog analitičara "Radio Monte Karla" da se oglasi.

"Počnimo od zvezde tima, Lea Mesija. Sada je šampion sveta, nakon što se dve godine odmarao u Pari Sen Žermenu, baš za Mundijal. Pratio ga je imidž umiljatog dečaka, ali je prešao na drugu stranu i pokazao pravo lice i karakter", rekao je Roten, svojevremeno reprezentativac Francuske.

Argentinu krasi zajedništvo ali Roten to doživljava drugačije.

"U ovom timu ima oko desetak igrača koji su odraz uvrežene slike o Argentincima. Bojim se da posegnem za generalizacijom, ali kažem sebi, u stvari, takva je argentinska nacija. Umislili su da su neko drugi. Osećaju se superiorno. Veoma sam iznenađen njihovim ponašanjem. Trebalo bi da pokažu više stila i šmeka", rekao je Roten, čiji su zemljaci pre godinu dana propustili šansu da odbrane titulu šampiona sveta baš posle poraza na penale od Argentine u finalu Mundijala u Kataru.

Argentina je nakon šest kola u južnoameričkim kvalifikacijama prva na tabeli sa 15 bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track