MULJAŽA KAKVA SE NE PAMTI Na Mundijal za igrače do 17 godina - poslali "matorce"! Selektor ih zatekao kako voze kolima žene i decu
Foto: CHOI WON-SUK / AFP / Profimedia

NAJVEĆE PREVARE U SVETSKOM FUDBALU (2)

MULJAŽA KAKVA SE NE PAMTI Na Mundijal za igrače do 17 godina - poslali "matorce"! Selektor ih zatekao kako voze kolima žene i decu

Fudbal -

Donosimo vam serijal o najvećim prevarama u svetu fudbala koje će se večno pamtiti.

Već smo pisali o Taribu Vestu i njegovoj čuvenoj prevari sa godinama, na "tom terenu" Nigerijci su za godine lagali mnogo pre Vesta.

Fudbalski savez Nigerije 1989. godine suspendovan je sa svih FIFA turnira za mlađe kategorije, pošto su ustanovljene nepravilnosti u godinama igrača prijavljivanim za takmičenja.

Suspenzija je ukinuta, ali se Nigerijci nisu opametili nego su otišli korak dalje!

Nigerija
foto: KIM JAE-HWAN / AFP / Profimedia

Tokom Svetskog prvenstva za igrače do 17 godina, 1999. godine, selektor Japana Filip Trusije tvrdio je da je video jednog od nigerijskih reprezentativaca kako vozi automobil u kojem su mu bili žena i deca.

Kada je FIFA tražila da se igrači testiraju, Nigerijci su iznenada promenili čak 15 od 18 igrača sa spiska prijavljenog za takmičenje. Dakle, kristalno je postalo jasno o čenu se ovde radi.

Posle su se pojavljivale informacije da su mnogi od tih igrača tada bili u poznim igračkim godinama, čak neki i na zalascima karijera.

Inače, posle ovog "incidenta" znatno je pooštrena kontrola, pre svega na nivou reprezentacija, ali što se pojedinačno igrača tiče, tu i dalje ima svega.

Prevashodno sa afričkog kontinenta gde su ubedljivo najveće mahinacije na temu lažiranja godina igrača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track