MURAT JAKIN OSTAJE SELEKTOR ŠVAJCARSKE! Vodiće reprezentaciju na EP u Nemačkoj - iz saveza poručili: Ima naše puno poverenje
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

BEZ PROMENA

MURAT JAKIN OSTAJE SELEKTOR ŠVAJCARSKE! Vodiće reprezentaciju na EP u Nemačkoj - iz saveza poručili: Ima naše puno poverenje

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Murat Jakin vodiće tu selekciju i na Evropskom prvenstvu naredne godine, potvrdio je tamošnji fudbalski savez.

Švajcarska se plasirala na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj uprkos tome što je na poslednjih osam kvalifikacionih utakmica slavila samo protiv Andore. Ta selekcija je gubila vođstvo u završnicama utakmica, a sve usred izveštaja o napetosti između selektora i igrača poput Granita Džake i Manuela Akandjija.

Glasanje o poverenju stiglo je četiri dana pre nego što bi Jakin trebalo da prisustvuje žrebu za EURO u Hamburgu.

"Iako smo odigrali četiri meča nerešeno i jednom izgubili u poslednjim kvalifikacionim mečevima, Murat Jakin ima naše puno poverenje", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Švajcarske Dominik Blan.

Zvaničnik švajcarskog saveza Pjerluiđi Tami je rekao da je ih je Jakin ubedio da je i dalje "pravi čovek" za taj posao.

Jakin je na klupi Švajcarske od avgusta 2021. godine i odveo je tim na prošlogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru tako što je ta reprezentacija kvalifikacije završila ispred Italije. Švajcarska je u Kataru u grupi pobedila Kamerun i Srbiju, pre nego što je u osmini finala eliminisana od Portugala sa 6:1.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track