IGOR MATIĆ PRED MEČ SA FERENCVAROŠEM: "Mi imamo svoje nade, želje i ambicije! Nadam se da ćemo sutra odigrati kvalitetan meč"
Foto: David Damnjanovic/STARSPORT

lk

IGOR MATIĆ PRED MEČ SA FERENCVAROŠEM: "Mi imamo svoje nade, želje i ambicije! Nadam se da ćemo sutra odigrati kvalitetan meč"

Fudbal -

Pred fudbalerima Čukaričkog je još jedan izazov u Ligi konferencije. Naredni protivnik, u 5. kolu grupne faze je Ferencvaroš, a taj meč je na programu sutra od 21 sat.

Trener beogradskog kluba, Igor Matić, kazao je da je ovo novo iskustvo za njegovu ekipu, te se nada da će momci u belo-crnim dresovima sutra odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i uspeti da ostvare povoljan rezultat.

- Nova utakmica, novo iskustvo za nas. Igramo meč protiv velikog kluba, sa mnogo sjajnih igrača. Imaju veliki i timski i individualni kvalitet. Sigurno su oni favoriti sutra, ali mi imamo svoje nade, želje, ambicije. Vredno radimo, nismo imali mnogo vremena da spremimo sutrašnji meč, imajući u vidu da smo u nedelju odigrali težak meč. Ja verujem u moje igrače i nadam se da ćemo sutra odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i uspeti da ostvarimo povoljan rezultat.

Hoće li eventualna pobeda na sutrašnjem meču moći da preokrene sezonu?

- U fudbalu jedino što ne možete da garantujete to je rezultat. Ja verujem da ćemo odigrati dobru utakmiucu, nema razloga da imamo strah. Prvi put smo na nivou ovog takmičenja, u jakoj smo grupi, sa odličnim ekipama, ali verujem da smo izvukli pouke iz prethodnih utakmica. Ja igračima govorim da ne postoje porazi, već lekcije. Poslednju utakmicu u prvenstvu smo odigrali na sjajan način. Mi smo u poslednjih 8-9 utakmica propustili preko 45 stopostotnih šansi, tako da mislim da je samo u pitanju bila rezultatska kriza.

Zdravstveno stanje u ekipi nije na najboljem nivou, Igor Matić neće moći da računa na nekoliko igrača...

- Docić je povređen, Vranješ takođe ima povredu. Vojin Serafimović nam nije na raspolaganju, danas msmo dobili informaciju od lekarske službe da se Rogan pred put razboleo. Miladin Stevanović već duže vreme nije sa nama, Luka Stojanović je doputovao sa ekipom ali još uvek ne znamo da li će moći da igra. Vukašin nije igrao devet meseci, tako da sigurno sutra neće moći da odigra svih 90 minuta. Sa nama je nekoliko mladih fudbalera, ja verujem u svakog igrača koji je tu, to su mladi momci koji imaju kvalitet i sutra će svima moći da pokažu da su igrači za velika dela.

Igor Matić
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Evidentno je da napadači Čukaričkog već neko vreme kubure sa golovima, ali Matić se nada da će se ta slika promeniti već sutra.

- Nekada ćemo probati i da igramo sa dva napadača. Na svakom treningu radimo na realizaciji, na završnici... Ako pričamo o Cvetkoviću, ja sam prezadovoljan sa njim, protiv Radničkog je namestio oba gola. On dosta radi za ekipu, mnogo dobrih stvari donosi. Napačima je zadatak da postižu golove, ali je bitno da donese ekipi i u drugim segmentima. Radi se o dečaku koji ima 16 godina, sjajno radi i siguran sam da će golovi doći. Adetunđi isto tako odlično trenira, golova nema, ali nadam se da će se to već sutra promeniti.

Utiske je izneo i defanzivac Brđana, Nemanja Tošić.

- Očekuje nas jedna zanimljiva utakmica. Ferencvaroš je u jednoj rezultatskoj krizi, ali svavako je reč o kvalitetnoj ekipii. Tamo smo videli da možemo da igramo protiv njih, odigrali smo najbolju utakmicu u grupnoj fazi, sjajno smo ušli u meč ali su oni pokazali kvalitet koji poseduju. Sutra ćemo pokušati da odigramo još bolje i ostvarimo dobar rezultat.

FK Čukarički, Nemanja Tošić, Čukarički
foto: FK Čukarički

Tošić će se sutra naći u ulozi kapitena, što je svavako dodatni motiv.

- Kapitenska traka je dodatni motiv, ali nije presudno. Ja se osećam kao vođa ekipe već duže vreme. Trduim se da utičem pozitvno na ostatak ekipe. U odsustvu Stevanovića i Docića meni je pripala traka, odgvornost je veća ali nije od presudnog značaja. Znači nam pobeda u Nišu, s obzirom da smo bili u krizi neko vreme, pružali smo dobre partije ali iste nismo uspeli da krunišemo bodova. Pobedom u Nišu pao nam je teret sa leđa, a sada se nadam da ćemo do kraja polusezone ostvariti još pobeda.

Nemanja se ustalio kao levi bek, ali se podjednako dobro snalazi i na poziciji štopera.

- Obe pozicije mi odgovaraju. Na štoperu se manje umaram, dok sam na poziciji levog beka navikao da igram. Nemam problem da igram bilo koju poziciju, niti priželjkujem ništa posebno, nadam se da uspešno odgovoram zadatku u oba slučaja.

Momak rođen 1997. godine smatra da je veoma bitan način na koji fudbaleri Čukaričkog otvore utakmicu.

- Jako je bitno na koji način otvorimo utakmicu. Oni su u prošlom meču pokazali veliki kvalitet, i ti kvalitetni igrači su rešili situacije koje su imali. Prošli put smo odlično otvorili meč, ali su nam se desile greške koje su oni iskoritili. Sada već imamo dosta iskustva da ne ponavljamo greške sa prošlih utakmica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track