PROKLETSTVO ZVEZDINE DEVETKE! Šta se to dešava sa napadačima srpskog prvaka koji obuku dres sa ovim brojem? UČINAK - MIZERAN!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

usud

PROKLETSTVO ZVEZDINE DEVETKE! Šta se to dešava sa napadačima srpskog prvaka koji obuku dres sa ovim brojem? UČINAK - MIZERAN!

Fudbal -

Crvena zvezda će se za dve nedelje, 13. decembra, utakmicom protiv Mančester sitija oprostiti od Lige šampiona. Deluje da je moglo i moralo bolje. Posebno što se tiče napadača i prokletstva "Zvezdine devetke".

Šerif Endijaj
foto: www.crvenazvezdafk.com

A zašto se ovako završilo možda leži u činjenici da crveno-beli i pored velikog broja šansi nisu postizali onoliko golova koliko su mogli. Navijačima Crvene zvezde živce je kidao ove jeseni Šerif Endjaj.

Napadač koji je stigao krajem prelaznog roka iz turske Adane za 4.000.000 evra, a koji je u Ligi šampiona dao samo jedan gol, u prvom meču protiv Jang bojsa. Previše promašenih zicera, stvarno previše.

Nažalost, i prethodnih sezona Crvena zvezda je kuburila sa efikasnošću svojih napadača. Navijači se sa setom sećaju kako su mreže u Evropi cepali Dušan Savić, Bora Cvetković, Darko Pančev, Vladan Lukić, Darko Kovačević, Goran Drulić, Marko Pantelić i Nikola Žigić.

Darko Pančev
foto: Www.crvenazvezdafk.com

U poslednjih sedam sezona, kad i počinje uspon Crvene zvezde u Evropi, ne računajući kvalifikacije, crveno-beli su u grupnim i nokaut fazama odigrali 47 utakmica i postigli 45 golova. Učinak napadača bio je više nego skroman, samo osam golova.

Junak pobede nad Liverpulom sa dva gola Milan Pavkov pogađao je tri puta u Evropi, dao je gol i Milanu. Dva pogotka bila su delo Ričmonda Boaćija, a po jedan su postigli Dijego Falčineli, Aleksandar Pešić i Šerif Endjaj.

Milan Pavkov
foto: Starsport

Prethodnih sedam sezona Crvena zvezda nije imala dominantnog i profilisanog napadača. Pored pomenutih, na mestu centarfora igrali su Nikola Stojiljković, Dejan Joveljić, Tomane, Aleksa Vukanović, El Fardu Ben, Ohi, Loi Dioni, Kalifa Kulibali. I niko od njih nije zadovoljio.

Već sada je jasno da će uprava kluba ove zime, a najkasnije na leto morati da traži novog napadača.

Kurir sport / A. R.

01:23

Žan Filip Kraso posle promašaja u meču Crvene zvezde i Jang Bojsa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track