"BOMBA" IZ TORINA! Juventus naciljao Zvezdinog BISERA: Vlahović i Kostić DOBIJAJU DRUŠTVO?
Foto: www.crvenazvezdafk.com

opasan mali

"BOMBA" IZ TORINA! Juventus naciljao Zvezdinog BISERA: Vlahović i Kostić DOBIJAJU DRUŠTVO?

Fudbal -

Fantastične partije Jovana Mijatovića, napadača Crvene zvezde, ove jeseni nisu prošle nezapaženo.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Skauti Juventusa zapazili su mladog napadača, a list "Gazeta delo sport" donosi informaciju da je Jovan Mijatović igrač za kojeg je klub iz Torina spreman da izdvoji veliki novac.

"Zemljak Dušana Vlahovića igra za Zvezdu, ima samo 18 godina, ali je već igrao i u Ligi šampiona i to su primetili u Juventusu, gde su mladi napadači dobijali šansu", piše Gazeta.

Jovan Mijatović
foto: Printskrin

Prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, Mijatovićeva vrednost je 1.800.000 evra. Ove sezone je u Ligi šampiona upisao tri meča, dok je u Superligi na deset utakmica četiri puta zatresao mrežu.

Imao je Jovan Mijatović dve fantastične šanse u meču protiv Jang Bojsa, međutim nije zatresao mrežu u Švajcarskoj. Mladi napadač sanjaće Bern i tu noć 28. novembra, jer je mogao da se proslavi. Pre mesec dana, i ruski Zenit pokazao je interesovanje za mladog napadača Crvene zvezde.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jovan Mijatović napunio je 11. jula 18 godina. Prošao je sve mlađe selekcije Crvene zvezde. Na početku takmičarske 2022/23. Mijatović je igrao za Grafičar, gde je na osam utakmica u Prvoj ligi Srbije postigao pet pogodaka. Na kraju letnjeg prelaznog roka iste godine vraćen je u matični klub i priključen prvom timu.

Jovan Mijatović zadužio je dres sa brojem 9 koji je prethodno nosio Milan Pavkov. Posle oporavka od virusa korona, zvanično je promovisan u prvotimca tokom oktobra meseca. Debitovao je na susretu 4. kola Lige Evrope protiv Ferencvaroša u Budimpešti. Tada je na terenu zamenio Gelora Kangu u 81. minutu utakmice. Time je postao peti najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde na evropskim susretima.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prvu utakmicu u Superligi Srbije Jovan Mijatović zabeležio je u 17. kolu takmičarske 2022/23 protiv Kolubare. Na terenu je proveo 90 minuta i bio asistent Aleksandru Pešiću za prvi pogodak na utakmici. Na 169. večitom derbiju Mijatović je u igru ušao u 88. minutu, zamenivši na terenu povređenog Nemanju Milunovića. Prvi pogodak u dresu Crvene zvezde Jovan Mijatović je postigao za konačnih 0:2 na gostovanju Voždovcu, 8. maja 2023.

Ove sezone dao je sedam golova, od toga četiri u Superligi, a dva su bila odlučujuća za pobedu Crvene zvezde, protiv Javora na Marakani i Železničara u Pančevu.

Kurir sport/A. R.

02:16

Jovan Mijatović posle poraza od Lajpciga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track