KAKO IZRAEL MOŽE, A RUSIJA NE? DVOSTRUKI STANDARDI NISU DOBRI: Bivši fudbaler Evertona traži ukidanje sportskih sankcija!
Foto: EPA/LAURENT DUBRULE

aršini

KAKO IZRAEL MOŽE, A RUSIJA NE? DVOSTRUKI STANDARDI NISU DOBRI: Bivši fudbaler Evertona traži ukidanje sportskih sankcija!

Fudbal -

Bivši fudbalski reprezentativac Rusije Dinijar Biljaletdinov smatra da za evropski fudbal nije dobro, što je njegovo zemlji onemogućemo da se takmiči sa ostalim državama.

Rusija, Valerij Karpin
foto: EPA/Yuri Kochetkov

Rusija je od početka ratnih sukoba sa Ukrajinom izbačena iz svih međunarodnih takmičenja, kako reprezentacije u muškoj i ženskoj konkurenciji, tako i kada su klubovi u pitanju.

Rusija je tako ostala bez učešća na Mundijalu u Kataru i EURO 2024 u Nemačkoj, a njeni klubovi bez igranja u takmičenjima UEFA. Zato su pojedini čelnici ruskog fudbala razmišljali da izađu iz UEFA i pređu u Fudbalsku asocijaciju Azije, međutim posle nekoliko meseci vaganja, odustali su od toga.

Dinijar Biljaletdinov
foto: Printskrin/Instagram

Nedavno, Rusiji je zabranjeno i da se nađe u žrebu za Ligu naciju 2024/2025, što je omogućeno Izraelu, iako ta država ratuje protiv Palestine.

- Dvostruki standardi zbog Izraela? Dvostruki standardi su svuda, čemu se čuditi, da li je neko očekivao da ćemo biti uključeni? Naravno, ovo je problem, ali šta možemo da uradimo - zapitao se Dinijar Biljaletdinov (38), koji je bio mobilisan tokom Specijalne vojne operacije u izjavi za Match TV i nastavio:

- Moramo da nastavimo svojim putem, da se nekako izvučemo. Možda će i 2025. biti bez učešća reprezentacije u međunarodnim utakmicama. A ko nas čeka u Aziji? Ni neki Australijanci ili Južna Koreja neće hteti da igraju sa nama.

Rusija
foto: EPA/Sergei Chirikov

Dinijar Biljaletdinov počeo je karijeru u Lokomotivi iz Moskve, a onda je 2009. godine otišao u Everton i u Premijer ligi igrao do 2012. Potom se vratio u Rusiju, obukao dres Spartaka iz Moskve, da bi do kraja karijere igrao za Anži, Torpedo, Rubin i Trakai. Dres Rusije nosio je 46 puta i dao šest golova, a igrao je za reprezentaciju na EP 2008. godine.

Kurir sport

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track