UEFA UPALILA ALARM! Okršaj Orlova sa Englezima označili kao meč VISOKOG RIZIKA! Setili se Rusa, pa strahuju da se ne ponovi HAOS!
Foto: LEON NEAL / AFP / Profimedia

ZANIMLJIVO

UEFA UPALILA ALARM! Okršaj Orlova sa Englezima označili kao meč VISOKOG RIZIKA! Setili se Rusa, pa strahuju da se ne ponovi HAOS!

Fudbal -

Utakmica između Srbije i Engleske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj već je označena kao visokorizična.

Reprezentacija Srbije saznala je imena rivala u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu koje se od 14. juna naredne godine održava u Nemačkoj.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića smešteni su u Grupu C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, a prvi meč odigraće 16. juna u Gelzenkirhenu protiv prvog favorita u grupi, selekcije Engleske.

Utakmica je, kako prenosi "As", označena kao visokorizična zbog opasnih navijača sa obe strane, koji su u prošlosti često pravili probleme na mečevima koje u evropskim takmičenjima igraju njihovi klubovi i reprezentacije, pa će poseban fokus UEFA biti usmeren ka tribinama.

U UEFA strahuju da se ne ponove stravične scene iz Francuske 2016. godine kada je pred okršaj Engleske i Rusije na Evropskom prvenstvu došlo do masovne tuče engleskih i ruskih navijača.

Strepnju povećava i činjenica da je ovo prva utakmica na turniru za obe selekcije, pa će euforija i napetost biti na vrhuncu, a u prilog ne ide ni sam termin odigravanja meča. Naime, utakmica počinje u 21 sat, pa će tokom čitavog dana rasti tenzije.

Kurir sport/Jutarnji.hr

05:43

Vlahović, Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track