Van der Vart tragičar i pored evrogola, Štutgart tone

Bundesliga

Van der Vart tragičar i pored evrogola, Štutgart tone

Fudbal -
Vodeći je Bajern Minhen sa maksimalnih 15 bodova, a drugi je Ajntraht Frankfurt sa 13.

Fudbaleri Hanovera pobedili su sa 4:1 Nirnberg u utakmici petog kola prvenstva Nemačcke, a ubedljiva je bila i ekipa Bajer Leverkuzena koja je kao gost sa 3:1 savladala poslednjeplasirani Augzburg. Hanover se sa nova tri boda probio na treću poziciju, pošto sada ima isti broj bodova (10) kao i Šalke, ali bolju gol-razliku. Vodeći je Bajern Minhen sa maksimalnih 15 bodova, a drugi je Ajntraht Frankfurt sa 13.

Hamburg je bio blizu druge uzastopne pobede, ali je domaća Borusija Menhengladbah uspela da izjednači na 2:2 golom u poslednjim trenucima utakmice, iako je od 53. minuta igrala sa igračem manje. Strelac je bio Alvaro Domingez. Gosti su prethodno imali priliku da povedu sa 3:1, ali Rafael van der Vart nije iskoristio penal u 55. minutu. Prethodno je Borusija ostala bez isključenog Martina Štrancla, koji je u 39. minutu postigao gol za 1:1. Hamburg je vodio golovima Van der Varta u 23. minutu i Artomsa Rudnevsa u 45.

Fudbaleri Štutgarta i Augzbura ostali su bez pobede i posle pete utakmice ove sezone u Bundesligi. Štutgart, koji ima dva boda, izgubio je kao domaćin sa 0:3 od Hofenhajma, dok je Augzburg ostao na jednom osvojenom bodu. Verder iz Bremena je slavio u Frajburgu sa 2:1 protiv istoimenog tima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track