SITI JE DEMOLIRAN! Planeta trlja oči u neverici: Emeri UNIŠTIO Gvardiolu, PORAŽAVAJUĆA statistika šampiona Evrope - 22:2!
Foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

nestvarno

SITI JE DEMOLIRAN! Planeta trlja oči u neverici: Emeri UNIŠTIO Gvardiolu, PORAŽAVAJUĆA statistika šampiona Evrope - 22:2!

Fudbal -

Aston Vila savladala je Mančester siti rezultatom 1:0 u okviru 15. kola Premijer lige, a Unaj Emeri održao je čas fudbala Pepu Gvardioli.

Pobeda jeste bila minimalna, ali je Vila bila više nego dominantna, a u prilog tome ide i nestvarna statistika. Četa Unaja Emerija uputila je 22 udarca ka golu Edersona od čega ih je sedam išlo u okvir. Sa druge strane, aktuelni šampion Evrope šutirao je samo dva puta ka golu Emilijana Martineza, oba šuta su išla u okvir i desila su se u istom napadu! Haland je u 11. minutu prvo nogom, a onda i glavom pokušao da savlada Argentinca, ali je ovaj odlično reagovao.

Od tada, pa do kraja utakmice, Gvardiolin tim nije uputio šut ka golu Aston Vile koja je apsolutno zasluženo pobedila.

Nije to jedini detalj vredan pažnje koji se desio na ovom meču. Gvardiola je u svojoj karijeri vodio Barselonu, Bajern i Siti na ukupno 535 utakmica i nikada njegov tim nije bio u ovako podređenom položaju. Koliko su igrači Sitija bili nemoćni govori i to da za čitav meč nisu izveli niti jedan korner, pa je pobeda Aston Vile više nego zaslužena.

- Aston Vila je bila bolja. Odigrali su fantastičnu utakmicu, a mi smo imali poteškoća da se vratimo i budemo agresivniji u nekim trenucima. Igrali smo sa željom, ona je bila prisutna. Ali oni su igrali bolje i mi smo se mučili, posebno u prvom poluvremenu. Drugo poluvreme je bilo potpuno drugačije, u nekim situacijama smo se prilagodili. Na kraju, u završnoj trećini nismo imali kvalitetan pas ili kretanje tokom čitave utakmice. Bolji tim je pobedio - rekao je Gvardiola posle meča, pa dodao da Aston Vila može i do titule:

- Definitivno da mogu da osvoje titulu. Zbog načina na koji igraju, kada ih pogledate, njihov tempo, brzinu, klupu, organizaciju Unaija Emerija, prekide, visoki presing i srednji blok, kako se neverovatno brane i njihovog golmana… Da, apsolutno.

Zatim je Gvardiola istakao da će njegov tim pokušati da izađe iz krize.

- Moj je zadatak, moj posao, da pronađem izlaz iz ove situacije, jer uvek, mnogo godina, pronalazili smo načine da pobeđujemo, nekada igrajući dobro, nekada ne. Sada se mučimo. Moramo da promenimo dinamiku što pre, već protiv Lutona i Palasa - zaključio je Gvardiola.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track