SPREMA SE NAJVEĆA BOMBA U MAKEDONSKOM FUDBALU: Čuveni Francuz blizu dolaska u komšiluk! Bio je u središtu SKANDALA!
Foto: Printskrin/Instagram

zemljotres

SPREMA SE NAJVEĆA BOMBA U MAKEDONSKOM FUDBALU: Čuveni Francuz blizu dolaska u komšiluk! Bio je u središtu SKANDALA!

Fudbal -

Neverovatna vest dolazi iz Severne Makedonije! U našem komšiluku mogao bi da zaigra nekadašnji reprezentativac Francuske - Matiju Valbuena.

Matiju Valbuena
foto: Giorgos Mathaios / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbalski klub Gostivar, član elitnog ranga fudbala u Severnoj Makedoniji poslao je ponudu vremešnom Francuzu, piše portal gol.mk. Matiju Valbuena ima 39 godina i trenutno je član kiparskog Apolona. Sa njima ima ugovor do kraja sezone, a u Gostivaru se nadaju da bi od leta Francuz mogao da dođe u njihov klub.

Iza cele priče stoji, kako u Severnoj Makedoniji pišu, kontroverzni turski biznismen Enes Usta. On je pre dve godine postao vlasnik Gostivara. Posle toga klub se posle pune decenije vratio u elitni rang. U avgustu je u klub stigao proslavljeni turski reprezentativac Alper Poturk, koji je na debiju postigao gol i za koga se priča da ima godišnji ugovor od 300.000 evra! Za Gostivar će sa skupim ugovorom igrati i Ijai Atiemven, bivši igrač zagrebačkog Dinama i Šerifa Tiraspolja.

Enes Usta je u Gostivar uložio oko 5.000.000 evra. Pored igračkog kadra, novac je uložen u infrastrukturu, najviše u renoviranje stadiona, postavljanje reflektora i semafora, izradu terena sa hibridnom travom… Gostivar se nalazi na sedmom mestu severnomakedonske lige, sa 15 bodova manje od vodeće Struge.

Matju Valbuena igrački se afirmisao u Marselju, potom je nosio dres moskovskog Dinama, Liona, Fenerbahčea i Olimpijakosa. Ovog leta potpisao je za kiparski Apolon, odigrao 14 utakmica i dao četiri gola.

Valbuena iza sada ima veliki broj trofeja. Bio je prvak Francuske sa Marseljom, tri puta šampion Grčke, te je tri puta osvajao i Kup Francuske. Za reprezentaciju Trikolora upisao je 52 meča, uz osam pogodaka.

Matiju Valbuena
foto: STEPHANE ALLAMAN/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre nekoliko godina Matiju Valbuena našao se u središtu seks skandala sa prostitutkama. Iza cele priče stajao je njegov saigrač iz reprezentacije Karim Benzema koji mu je smestio aferu i zbog toga bio izbačen iz fudbalske reprezentacije Francuske.

Matiju Valbuean se posle svega pokazao kao veliki sportsmen. Govorio je da Benzemu treba vratiti u nacionalni tim, a pre godinu dana je javno rekao da je Karim zaslužio da dobije prestižni trofej Zlatnu loptu.

Kurir sport/Gol.mk

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track