NISAM OSEĆAO STRAST PREMA FUDBALU TRI GODINE: Srpski reprezentativac olakšao dušu priznanjem! Pokazao kroz kakve je muke prolazio
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

ovo niko nije znao

NISAM OSEĆAO STRAST PREMA FUDBALU TRI GODINE: Srpski reprezentativac olakšao dušu priznanjem! Pokazao kroz kakve je muke prolazio

Fudbal -

Nije lako igrati vrhunski fudbal i biti konstantno u formi, ponavljati se i biti bolji iz sezone u sezonu. Ne mogu to ni Kristijano Ronaldo, Leo Mesi, Kilijan Mbape, Erling Haland...

Nemanja Maksimović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Nemanja Maksimović, srpski fudbalski reprezentativac, priznao je da je jedan duži period fudbal igrao mehanički, onako po automatizmu. Da u njemu nije bilo strasti, a kamoli želje da napreduje.

Nemanja Maksimović izdanak je omladinske škole Crvene zvezde. Ali, nikada nije debitovao u crveno-belom dresu. Marakanu je napustio u vreme ogromne besparice, kada je kao klinac izabrao teži put, da ode u inostranstvo i preko slovenačkih Domžala, italijanske Verone i Astane iz Kazahstana dođe do afirmacije. Imao je tada razgovor sa Draganom Džajićem i Nebojšom Čovićem. Pominjao se nekakav neodložan vozački ispit, neskladno odevanje i dolazak u bermudama u svečane prostorije Crvene zvezde na potpisivanje profesionalnog ugovora...

Kurir, Reprezentacija Srbije, Poseta, Mladi Fudbaleri, Nemanja Maksimović, Prvaci Sveta

Sa 20 godina Nemanja Maksimović doneo je Srbiji titulu svetskog šampiona, pod komandom selektora Veljka Paunovića. Bio je strelac pobedonosnog gola u finalu Mundijalita na Novom Zelandu protiv Brazila, za konačni 2:1 posle produžetaka i veliku radost u otadžbini.

Potom je usledio veliki preokret u njegovom životu. Daleki Kazahstan zamenio je Španijom, a velika Valensija za mladog Srbina platila je 2017. godine 10.000.000 evra. Nažalost, Nemanja Maksimović nikada nije uspeo da postane standardan igrač Valensije, pa je vrlo brzo odlučio da sreću potraži u Hetafeu, predgrađu Madrida. Kluba čiji dres nosi već pet godina.

- Imao sam tri loše godine, tokom kojih sam imao malo strasti prema fudbalu. Na kraju prošle sezone sam ponovo pronašao sebe. Ovo leto mi je pomoglo da razbistrim glavu, koliko god je to moguće. Vratio sam se u svoju otadžbinu, motivisan da uživam u njoj više nego ikada pre - rekao je Nemanja Maksimović (28) u intervjuu za španski As.

Nemanja Maksimović
foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Srpski fudbaler tokom leta boravio je u rodnoj Banji Koviljači. Obilazio škole fudbala. Interesovanje za njega pokazala je letos i matična Crvena zvezda, ali igrač život u Španiji nije želeo da menja povratkom u Srbiju.

- Ozbiljno, ovo mi je bilo prvo leto da sam se vratio sa odmora, uveren u to da želim da igram za Hetafe. Miran sam i fokusiran samo na to. Ranijih godina sam imao sumnje, što je normalno, ali u ovom prelaznom roku sam rešio 100 odsto da ostanem.

Nemanja Maksimović
foto: Starsport

Nemanja Maksimović bio je član reprezentacije Srbije na sve tri utakmice na Mundijalu u Kataru. Sada je sa Orlovima izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

- Lep uspeh za moju zemlju. Vrlo sam srećan i zadovoljan što sam pomogao da uradimo nešto tako veliko. Srbija je zaslužila tu radost, posle patnje u prošlosti.

Nemanja Maksimović, Veljko Paunović
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ono po čemu je poznat i što je njegova lična karta jeste pobedonosni gol na Svetskom prvenstvu za fudbalere do 18 godina na Novom Zelandu, 2015. godine. Na asistenciju Andrije Živkovića sa kojim i danas igra u reprezentaciji Srbije.

- To je bio najlepši trenutak u mojoj fudbalskoj karijeri. Teško da mogu da opišem taj osećaj rečima. Samo mogu da kažem da se nikada više nisam osetio tako, golom sam učinio celu naciju srećnom. Bio je to najveći uspeh srpskog fudbala - objasnio je Nemanja Maksimović koji je dosad upisao 48 utakmica u dresu Srbije.

Kurir sport/As

00:19

Aleksandar Dragović na konferenciji Crvene zvezde posle Rendžersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track