BAJERN PONIŽEN U FRANKFURTU: Ajntraht deklasirao Bavarce! Pet golova u mreži Nojera
Foto: Oliver Vogler / imago sportfotodienst / Profimedia

Bundesliga

BAJERN PONIŽEN U FRANKFURTU: Ajntraht deklasirao Bavarce! Pet golova u mreži Nojera

Fudbal -

Fudbaleri Ajntrahta savladali su u Frankfurtu Bajern iz Minhena rezultatom 5:1 u jednom od derbija 14. kola Bundeslige.

Ajntraht je posle tri uzastopne utakmice bez pobede stigao do 21. boda. Bajern je doživeo prvi poraz u prvenstvu i ostao je na 32 boda, tri manje u odnosu na vodeći Leverkuzen.

Domaćini su poveli u 12. minutu golomom Marmuša.

Na 2:0 je povećao Ebimbe u 31. minutu, a pet minuta kasnije gol je postigao i Larson.

Bajern je u finišu prvog poluvremena, tačnije u 44. minutu, golom Kimiha smanjio rezultat i tako uvećao nadu da izbegne poraz.

Međutim, ta nada je trajala kratko. Već u 50. minutu Ebimbe je svojim drugim golom povećao na 4:1. Na peti gol domaće ekipe se čekalo do 60. minuta, kada se u strelce upisao Knauf.

Fudbaleri Union Berlina su na svom terenu slavili protiv Borusije Menhengladbah sa 3:1.

Strelci za Union Berlin bili su Kevin Foland u 24. minutu sa penala, Benedikt Holerbah u 50. i Mikel Kaufman u 75. minutu, dok je jedini gol za Menhengladbah postigao Alasan Plea u 77. minutu.

Union Berlin je na 15. poziciji na tabeli sa deset bodova, dok je Borusija Menhengladbah deseti tim lige sa šest bodova više.

Fudbaleri Frajburga su na domaćem terenu pobedili Frajburg sa 1:0, a pobednički gol postigao je Mihael Gregorič u 74. minutu. ;Bila je ovo šesta pobeda Frajburga od početka sezone koji je osmi na tabeli sa 21. bodom, dok je Volfsburg na 11. mestu sa 16 bodova.

U preostala dva meča odigrana u terminu od 15.30, Verder je u Bremenu slavio protiv Augsburga sa 2:0, dok je Hajdenhajm pobedio Darmštat sa 3:2.

Augsburg je deveti na tabeli Bundeslige sa 17 bodova, Verder je 12. sa 14, koliko ima i Hajdenhajm na 13. poziciji, dok je Darmštat pretposlednji sa devet osvojenih bodova.

Kurir sport / ID

Bonus video:

00:21

PRONAŠLI SMO MESTO GDE ĆE SE OKUPITI DELIJE! Zagrevanje u pabovima iz 16. veka, pa moćni korteo ka stadionu - GOREĆE MANČESTER!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track