GVARDIOLA POMENUO MIHU I PEŠIĆA PRED ZVEZDU: Ovo je institucija, istorijski tim koji je osvojio Ligu šampiona!
Foto: Starsport

Liga šampiona

GVARDIOLA POMENUO MIHU I PEŠIĆA PRED ZVEZDU: Ovo je institucija, istorijski tim koji je osvojio Ligu šampiona!

Fudbal -

Pep Gvardiola trener Mančester sitija održao je konferenciju za medije pred duel sa Crvenom zvezdom u utakmici 6. kola Lige šampiona.

Trener Sitija je najpre komentarisao izostanak Kevina de Brujnea, , ali i to kakav je tim zapravo Crvena zvezda.

"Naravno, više volim da Kevin igra, jer on je odličan igrač. Ja ne dovodim u pitanje kvalitete De Brujnea, on nam je potreban, ali pošto se nije vratio, moramo se snaći sa igračima koje imamo. Da, u načelu sam srećan, moglo bi da bude bolje, moglo bi da bude i gore. Da li imaš dobre rezultate ili ne, treba izvući iz toga najbolje što se može. Dakle, menadžer treba da drži tim u ravnoteži, da ne bude depresivan i za sada smo srećni što smo ovde. Kvalifikovali smo se protiv istorijskog tima, koji je osvojio Ligu šampiona, imao je jake igrače, tu je Siniša Mihajlović, srećni smo što smo ovde, da završimo ono što smo započeli u grupnoj fazi. Ovo je institucija, a mi hoćemo da je pobedimo"

Erling Haland definitivno neće igrati protiv Zvezde.

"Ne, on će se vratiti u četvrtak i videćemo hoće li igrati u subotu ili nedelju, ne mogu da budem u ovom momentu tačniji i precizniji"

Niko do sada od engleskih klubova nije imao šest pobeda u grupnoj fazi Lige šampiona u istoriji

" Pa kad razmislim o tome da to niko nije uradio, možda nećemo ni mi. Mi ćemo pokušati da igramo, da igramo dobro i da pokušamo da pobedimo."

Pep Gvardiola
foto: Starsport

Dosta igrača je van protokola zbog povreda.

"Da, ima ih puno, imamo puno igrača, pola sezone su oni nosili igru, ti igrači koje ste sada pomenuli. Dakle, nije da nam nešto nedostaje, nego morate da se adaptirate. Za sada je sve to dobro, kao da smo nešto mnogo izgubili u igru, izgubili smo jednu utakmicu u sedam i to je sada propast. Navikli smo sebe i navijače na pobede, ali u tome je suština. Ne sama činjenica da si neku utakmicu dobio ili izgubio. Mi smo uspeli da pobedimo pet utakmice, ali smo za sutra spremni i pokušaćemo da ostvarimo i ono što smo prošle godine, da pobedimo Zvezdu, koji je institucija i sa velikim prestižom."

Pritisak je uvek kada se igra na stadionu kao "Rajko Mitić".

"Pritisak je uvek prisutan kada si ovde. Kada si kvalifikovan drugačije je. Poslednja je utakmica, prilika u grupnoj fazi. Ako nisi u stanju da pobediš utakmicu i odradiš svoj posao, naročito što smo pobedili u prošlim utakmicama. Srećni smo što smo ovde već kao kvalifikovani"

Pep Gvardiola
foto: Starsport

Neće previše eksperimentisati.

"Ne, pripremili smo utakmicu i naravno da ćemo zameniti neke igrače, ali imali smo svaka tri dana utakmice, to je naporno. Tako da se radujem što ćemo sutra moći da vidimo neke igrače koji su igrali manje nego do sada."

Prisetio se i Svetislava Pešića. Njih dvojica su u isto vreme boravili u Minhenu kada je Gvardiola bio trener fudbalera, a Pešić košarkaša Bajerna.

"Neverovatno je kako je Pešić i dalje prisutan na velikoj sceni, sa tom energijom. Dao je Barseloni prvi evropski trofej u košarci. Bili smo u kontaktu kada sam bio u Bajernu, sada nisam više sa njim u kontaktu, ali ako može da vidi ovu konferenciju, želim da ga pozdravim, poželim sve najbolje", rekao je Gvardiola.

Pep Gvardiola
foto: Starsport

Ispratio je i nedavno Svetsko prvenstvo u košarci, na kom je Srbija osvojila srebrnu medalju.

"Znam da je napravio veliki rezultat na Svetskom prvenstvu, to je bilo neverovatno. Uprkos godinama i dalje ima veliku energiju, velika je legenda i velike stvari je uradio sa mnogim klubovima

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track