ČUKA U BELGIJI ZAVRŠAVA EVROPSKI PUT, PROTIV GENKA TRAŽI PRVE EVROPSKE BODOVE: Matić poručuje: "Ovo je bila jedna velika škola"
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Liga konferencija

ČUKA U BELGIJI ZAVRŠAVA EVROPSKI PUT, PROTIV GENKA TRAŽI PRVE EVROPSKE BODOVE: Matić poručuje: "Ovo je bila jedna velika škola"

Fudbal -

Specijalni izveštač Kurira iz Belgije: Aleksandar Rakočević

Fudbaleri Čukaričkog svoj evropski put za ovu sezonu završavaju sutra, što je ujedno i poslednja šansa da probaju da se dokopaju prvog boda u Ligi konferencije.

U poslednjem kolu grupne faze, izabranici Igora Matića gostuju Genku u Belgiji, a pred sutrašnji meč trener Brđana izneo je svoje utiske:

- Nova utakmica i još jedan novi izazov za nas protiv jedne dobre ekipe. Znam da su poslednji meč dobili u prvenstvu, imamo pun respekt prema njima i sigurno su oni favoriti sutra. Mi u poslednje vreme igramo dobro, imamo samopouzdanja, odigrali smo dosta utakmica u Ligi konferencije i izvukli smo mnogo pouka. Nadam se da ćemo sutra odigrati kvalitetnu utakmicu i probati da osvojimo neki bod. Mislim da smo sada u odnosu na prve mečeve u grupi dosta bolji, na poslednje dve utakmice smo bili dobri, stvarali smo šanse, vršili pritisak jedino što je rezultat izostao. Nadam se da ćemo sutra nastaviti u dobrom ritmu - kazao je Matić i potom se osvrnuo na činjenicu da sutra neće moći da bude pored terena, zbog crvenog kartona koji je dobio na protiv Fiorentine:

- Sigurno je da će biti neobično. UEFA je zabranila komunikaciju sa stručnim štabom. Mi smo meč spremali proteklih dana, imam puno poverenje u stručni štab i u igrače. Verujem da će biti kao da sam dole na terenu, ali šta se desilo, desilo se. Ne bih da se vraćam na tu situaciju. Mislim da ne bi trebalo da bude problema, nepoznanica, utakmica je spremna, i sve je kao da sam tu. Meč će voditi moj prvi pomoćnik Goran Stanić sa stručnim štabom i verujem da će sve biti u najboljem redu.

Matić se već duže vreme susreće sa ozbiljnim kadrovskim problemima.

- Mi svaki meč imamo dosta kadrovskih problema. Više ne pamtim kad smo bili u punom sastavu. Najviše problema imamo u zadnjoj liniji, nisu tu Docić, Stevanović, Subotić, Jovanović i Vranješ. To nas prati od Fiorentine, tada smo bili bez 7 igrača... Ostali smo sa dva centralna beka, Vojin Serafimović i Bojan Kovačević. Oni su mladi momci, ali veliki igrači se stvaraju na teškim utakmicama.

Dobro je trener Brđana upoznat sa sutrašnjim protivnikom.

- Jako dobra ekipa, koja igra na gol više. Imaju mnogo brze igrače, pogotovo njihovi napadači i bočni igrači. Opasni su u tranziciji kad uzmu loptu, imaju dobre i brze igrače. Znaju da kontorlišu ritam, opasni su u svim delovima tima. Imaju mnogo više vrlina nego mana, dobro ih poznajemo ali i mi smo uhvatili jedan dobar ritam, imao samopoudzanje i da probammo da odigramo što bolju i kvalitetnu utakmicu. Nadam se da ćemo sutra mi uzeti bodove i za klub a i za srpski fudbal.

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je pozitivan. Ovo je bilo jedno veliko iskustvo za klub koji je prvi put u svojoj istoriji igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

- Mnogo lepo iskustvo i za klub, i za igrače i za mene kao trenera. Ovo je bila jedna velika škola. Kad vidim protiv koga smo igrali, sve je na jednom vrhunskom nivou. Voleo bih sa smo mogli da nastavimo takmičenje, ali ovo nam je prvi put da igramo na ovom nivou. Ukoliko Bože zdravlja sledeće godine ostvarimo plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja, siguran sam da ćemo ostaviti mnogo bolji utisak.

Kurir sport

Bonus video:

00:26

Atmosfera pred početak utakmice Fiorentina - Čukarički

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track