LUKA, NISI ZA FABRIKU! Jović se vraća u FORMU, Italijani ODUŠEVLJENI! Brojke mogu da raduju i Piksija!
Foto: Michele Maraviglia / Zuma Press / Profimedia

povratak

LUKA, NISI ZA FABRIKU! Jović se vraća u FORMU, Italijani ODUŠEVLJENI! Brojke mogu da raduju i Piksija!

Fudbal -

Luka Jović se vraća u formu! Možda ne još uvek u onu iz Ajntarhta kada je bio jedan od najboljih napadača sveta, što mu je i donelo transfer u Real Madrid, ali raduje da ga ponovo gledamo kako dobro igra na terenu.

Očigledno da je bilo potrebno da prođe period adaptacije na grad, na klub, na saigrače, kao i na novog trenera i njegov sistem rada. Nije mu bilo uopšte lako na početku, često je dobijao kritike, pominjao se čak i njegov odlazak na zimu u neki drugi klub, ali nakon ovih dobrih partija čelnici Milana će morati dobro da razmisle o tome.

Luka Jović
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Da igra sve bolje govore i brojke u poslednjih pet mečeva koje je bivši fudbaler Crvene zvezde odigrao za "Rosonere", jer je imao uticaj na pet od devet golova koliko je njegov klub postigao.

Takođe, u prestižnoj "Gazeti" je na poslednjim utakmicama uvek dobijao najmanje šesticu, što je jedna od boljih ocena.

U meču sa Njukaslom gde je italijanski klub ostvario "pirovu" pobedu (1:2) koja im nije bila dovoljna za prolaz dalje, Jović je započeo kontru kod drugog kola, nastavio napred, a onda još jednim pasom u desnu stranu napravio prostor i situaciju iz koje je Čukueze pogodio mrežu. Nekoliko minuta kasnije je ponovo povukao kontru, nosio loptu dobrih 50 metara, prosledio idealan pas za Tomorija, koji je pogodio stativu.

Luka Jović, Milan
foto: Stefano Nicoli / LaPresse / Profimedia

Pored toga postigao je gol na gostovanju Atalanti u Bergamu, a kolo pre toga je zabeležio gol i asistenciju na San Siru protiv Frozinonea.

Sve ovo govori da se Luka polako, ali sigurno vraća u nekadašnju formu, iako je naravno rano pričati o tome. Bez obzira na sve, raduje činjenica i situacija gde je Jović nasmejan i srećan na utakmici, a to može da raduje i selektora Srbije Dragana Stojkovića, jer je veoma bitno da svi reprezentativci imaju dobre minutaže u svojim klubovima kako bi spremni dočekali Evropsko prvenstvo.

Zato bi za Jovića mogla da se iskoristi i čuvena rečenica iz filma "Montevideo, Bog te video" gde Predrag Vasić u ulozi malog Stanoja govori Milošu Bikoviću koji igra Aleksandra Tirnanića:

- Tirke, nisi za fabriku!

Sada isto može da se kaže i za Jovića, Luka, nisi za fabriku, imaš još dosta toga da pokažeš na terenu.

Kurir sport / M.I.

BONUS VIDEO:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track