MATIĆ POSLE PORAZA OD GENKA: "Čestitam im na zasluženoj pobedi! Ovo je za nas velika škola, a sada - glava gore"
Foto: Ivica Veselinov

liga KONFERENCIJE

MATIĆ POSLE PORAZA OD GENKA: "Čestitam im na zasluženoj pobedi! Ovo je za nas velika škola, a sada - glava gore"

Fudbal -

Posle šest kola u grupnoj fazi Lige konferencije, fudbaleri Čukaričkog imaju isto toliko poraza. Večeras, tim sa Banovog brda izgubio je od Genka na teškom gostovanju rezultatom 2:0, te je porazom završio svoj evropski put.

Nakon meča, utiske je sumirao trener Čukaričkog, Igor Matić:

- Potpuno zaslužena pobeda Genka, danas u bili bolji, sveži, hitriji, brži, bolje su odluke donosili i zasluženo su slavili. Čestitam njihovom treneru i njihovoj ekipi na zasluženom trijumfu. U ovom trenutku ovo je naš maksimum u odnosu na ekipe sa kojima smo bili u grupi. Idemo dalje, dižemo glavu i okrećemo se obavezama u našem prvenestvu - kazao je Matić i potom otkrio kako je gledati meč sa tribina, zbog crvenog kartona koji je dobio na prošloj utakmici protiv Ferenecvaroša:

Čukarički, Genk
foto: Ivica Veselinov

- Bolje se vidi odozgo nego dole na terenu. Ovo je za nas jedna velika škola, imali smo grupu na nivou Lige šampiona, ako pričamo o svim ekipama koje su bile sa nama u grupi. Genk, tim koji je vicešampion Belgije, Ferencavorš i finalista prošlogodišnje Lige konferencije. Ovo je za nas kao školovanje na Harvardu, ovo su vrhunske ekipe i kažnjavaju svaku minimalnu grešku. Ako ne donesemo dobru odluku sa loptom imaćemo problem, on su brzi, baš kao što sam juče rekao, imaju fenomenalnu tranziciju i jako je teško ako ne donosiš pametne odluke. Igračima sam rekao da podignu glavu gore i da se sada okrenem domaćem prvenstvu. Moramo da se osvežimo, što bolje pripremimo i probamo da završimo prvenstvo na mestu koje nas vodi u Evropu.

Dosta mladih igrača je dobilo priliku da nosi dres Čukaričkog kroz ovaj evropski put.

- Dobitak je taj što smo kroz ovo takmičenje promovisali mnogo mladih igrača. Ako pogledamo današnju utakmicu, meč smo počeli sa pet igrača koji imaju ispod 20 godina. To je veliki dobitak i pozitivna stvar da klub ima fantastične mlade igrače koji će u budućnosti sigurno biti veliki igrači.

(Kurir sport/A.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track