SRBIJA NA 36. MESTU: Ženska fudbalka reprezentacija pala za jednu poziciju
Foto: Starsport

FIFA

SRBIJA NA 36. MESTU: Ženska fudbalka reprezentacija pala za jednu poziciju

Fudbal -

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije pala je za jedno mesto i na danas objavljenoj rang-listi Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) zauzima 36. mesto.

Srbija je 36. na listi sa 1.622,57 bodova.

Aktuelni svetski šampion reprezentacija Španije je prvi put u istoriji prva na listi i ima 2.066,05 bodova, nakon što je napredovala za jedno mesto.

Reprezentativke Švedske koje su do sada bile prve, pale su na peto mesto sa 1.998,09 bodova.

Napredak od jedne pozicije ostvarila je i selekcija SAD koja je sada druga sa 2.045,12 bodova, dok je Francuska napredovala za dva mesta, na treće sa 2021,69 bodova.

Evropski šampion Engleska zadržala je četvrto mesto, kao što su pozicije zadržale i ekipe do 10. mesta - Nemačka, Holandija, Japan, Južna Koreja i Kanada.

Brazil je pokvario plasman za dve pozicije i sada je 11, a Australija i Danska za po jednu pa su 12. odnosno 13. na listi, ispred Italije, koja je zadržala 14. mesto.

Od poslednje rang-liste u avgustu, reprezentacije su odigrale 419 utakmica.

Ovog meseca na listi se nalaze rekordne 192 reprezentacije, nakon što su uvrštene ekipe Centralnoafričke Republike i Makaa.

Kurir sport

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track