PARTIZAN NASTAVIO CRNI NIZ PRED VEČITI DERBI: Saničanin častio Radnički, crno-beli u goleadi uzeli samo bod VIDEO
Foto: @starsport

19. kolo

PARTIZAN NASTAVIO CRNI NIZ PRED VEČITI DERBI: Saničanin častio Radnički, crno-beli u goleadi uzeli samo bod VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Radničkog 1923 odigrali su nerešeno 3:3 (2:2) u 19. kolu Super lige Srbije.

Partizan sada sa 44 boda zauzima drugo mesto i zaostaje za Crvenom zvezdom dva boda. U sredu sledi prvi večiti derbi.

Radnički je osvojio 20. bod i nalazi se na 11. mestu.

Neverovatna utakmica je viđena u Humskoj.

Gosti su poveli u 7. minutu golom Gluščevića. Kontra gostiju je išla po levoj strani, Viždi je ubacio u sredinu, a tamo se najbolje snašao napadač tima iz Kragujevca.

Samo devet minuta kasnije novi šok za Partizan. Odličan centaršut sa desne strane Svetozar Marković nije ispratio ali jeste Činedu kome nije bilo teško da glavom pošalje loptu u mrežu.

Partizan je u finišu prvog poluvremena stigao do izjednačenja. Saldanja je u 39. minutu postigao svoj 13. pogodak posle asistencije Kalulua. Samo pet minuta kasnije u strelce se prelepim pogotkom upisao Natho. Izveo je u 44. minutu slobodan udarac sa oko 17 metara i skinuo paučinu.

Crno-belima je u 61. minutu poništen gol Saldanje zbog ofsajda, a gosti su ponovo poveli u 74. minutu posle katastrofalne greške Siniše Saničanina. Vidakov se snašao između trojice defanzivaca Partizana i poslao loptu u mrežu.

Ipak, gosti nisu pobedili jer je Belić u 87. minutu postigao gol za 3:3. Saldanja mu je petom ostavio loptu, a ovaj je poslao u mrežu.

Kurir sport

PARTIZAN - RADNIČKI 1923 3:3 (2:2)

TOK MEČA

2. POLUVREME

87. minut - GOOOL! Kristijan Belić doneo izjednačenje - 3:3

Od silnih ofanzivaca u Partizanu, gol je postigao Kristijan Belić. Trifunović je započeo akciju, Saldanja petom ostavio loptu Beliću koji je sa desetak metara poslao loptu u mrežu.

82. minut - Saničanin izlazi

Tragičar ovog meča Siniša Saničanin izlazi iz igre, ulazi ofanzivac Trifunović. Duljaj sve karte baca u napad. Trifunović, Severina, Zahid, Nikolić i Saldanja u navalnom redu.

78. minut - Nova izmena u gostujućem timu

Umesto Činedua u igri je Đurić.

74. minut - GOOOL! Radnički ponovo vodi! - 2:3

Kakav kiks odbrane Partizana, Vidakov je strelac. Saničanin je napravio kardinalnu grešku, Vidakov se snašao među trojicom i ubacio loptu u mrežu.

70. minut - Dvostruka izmena u Partizanu

Izlaze Natho i Kalulu, ulaze Belić i Severina.

70. minut - Simović menja Viždija u Radničkom

Nova izmena u gostujućem timu.

62. minut - Vidakov menja Glušćevića

Izmena u redovima Radničkog.

61. minut - Poništen gol crno-belima

Mateuš Saldanja je postigao gol, ali je posle VAR provere on poništen. Ostaje 2:2.

58. minut - Radnički probao

Čolović je prekinuo period igre bez opasnijih akcija, šutirao je iz daljine, međutim nije šutirao dovoljno jako da nadmudri Jovanovića.

46. minut - Nema izmena

Obe ekipe su nastavile utakmicu u sastavima sa kojima su završili prvo poluvreme.

1. POLUVREME

45. minut - Žuti karton za Bevisa

Drugi fudbaler Radničkog upisan u beležnicu sudije Janjuša. Ovog puta zbog povlačenja sa leđa.

44. minut - GOOOL! Nathova majstorija za izjednjačenje - 2:2

Au, kakvo prvo poluvreme u Humskoj. Natho je maestralno izveo slobodan udarac, prebacio živi zid i pogodio rašlje za izjednačenje.

43. minut - Žuti karton za Mitrovića

Mitrović je srušio Zahida tik ispred šesnaestrca, negde po sredini.

39. minut - GOOOL! Saldanja postiže svoj 13. pogodak - 1:2

Sjajna akcija crno-belih, centaršut Zahida ka desnoj strani, Kalulu je vratio loptu u sredinu, a Saldanja pogodio dalji ugao Lekovića.

37. minut - Šansa za Partizan posle dugo vremena

Nemanja Nikolić je šutirao posle kornera, ali nedovoljno precizno.

29. minut - Nikolić menja Meniga

Rana izmena Duljaja. Menja napadače. Indisponirani Menig se seli na klupu, a Nemanja Nikolić će pokušati da izvadi kestenje.

25. minut - Činedu u šansi

Antić je izgubio loptu, Činedu krenuo ka golu crno-belih ali je Marković u poslednjem trenutku uspeo da interveniše.

23. minut - Stojković oprobao šut

Šutirao je desni bek crno-belih iz daljine posle odbitka od kornera, ali samo u golmana Lekovića.

16. minut - GOOOL! Činedu je duplirao prednost Radničkog - 0:2

Odličan centaršut sa desne strane, Marković nije ispratio Činedua koji se poklonio i glavom poslao loptu u mrežu.

12. minut - Menig šutira pored gola

Dobra akcija crno-belih kroz sredinu, Menig je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali nije bio precizan.

7. minut - GOOOL! Radnički vodi u Humskoj - 0:1

Matija Gluščević je strelac. Usledila je kontra gostiju po levoj strani, lopta je ubačena u sredinu od strane Viždija, a napadač gostiju je poslao u mrežu.

4. minut - Radnički pokazuje zube na početku meča

Prva pretnja sa strane Kragujevčana. Glušćević je ušao u šesnaesterac, šutirao pored Saničanina ali u spoljni deo mreže.

2. minut - Neverovatan promašaj Kalulua

Aldo Kalulu se obrukao. Gosti su pogrešili u svom šesnaestercu, a ofanzivac crno-belih presečenu loptu nije uspeo da sprovede u mrežu sa desetak metara.

Duljaj je izostavio Kristijana Belića kome je pretila suspenzija zbog kartona, pa će pouzdani veznjak moći da igra u predstojećem večitom derbiju.

Takođe, Mihailo Ilić odrađuje suspenziju i biće spreman za meč sa Crvenom zvezdom.

PARTIZAN - RADNIČKI 1923

Stadion: Partizana

Sudija: Predrag Janjuš

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Marković, Saničanin, Antić – Stjepanović, Natho – Kalulu, Zahid, Menig – Saldanja.

RADNIČKI 1923: Leković – Adžić, Izečukvu, Mitrović, Pecelj – Gluščević, Ristić – Čolović, Viždi, Bevis - Činedu.

Beogradski Partizan u okviru 19. kola Super lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Kragujevca, ekipu Radničkog 1923.

Uoči ovog kola crno-beli su na deobi prvog mesta sa 43 boda, dok su Kragujevčani na 12. mestu.

Šef stručnog štaba crno-belih Igor Duljaj ističe da oba tima u poslednje vreme imaju oscilacije u igri, kao i da je uvek najvažnija prva naredna utakmica, zbog čega ni ne razmišlja o derbiju:

’’Radnički 1923 ima odličnog trenera koji ne odstupa od svoje igre. Videli smo to i na nekoliko prethodnih utakmica, posebno protiv TSC-a, kad su osvojili bod. I mi i Radnički u poslednje vreme imamo oscilacije. U Nišu smo doživeli neprijatan poraz. Važno je ipak, da razmišljamo samo o narednoj utakmici, bez obzira što imamo neke probleme. Ksander Severina je počeo da trenira sa saigračima u poslednjih nekoliko dana, naravno da nije sto odsto spreman. Imamo i problema sa kartonima. Kristijanu Beliću i Bibarsu Nathu preti suspenzija za derbi ukoliko dobiju javne opomene. Nećemo, ipak, da kalkulišemo. Najvažnija mi je sledeća utakmica, a to je Radnički 1923. Derbi niko ne pominje i igrači jedva čekaju da istrče na teren u subotu.’’

Pomoćnik u stručnom štabu gostujućeg tima Adnan Jahić veruje da se hrabrom i timskom igrom može stići do pozitivnog rezultata u duelu sa favoritom:

’’Sigurno je da možemo biti zadovoljni odnosom igrača na poslednje dve utakmice sa Smederevom i TSC-om, posebno kada je reč o defanzivi. Nema sumnje da su se dobri rezultati u prethodne dve utakmice pozitivno odrazili na atmosferu u ekipi i da su u značajnoj meri podigli moral igračima. Partizan je jedna dobro vođena i izuzetno kvalitetna ekipa sa izvanrednim pojedincima, koji su svojim individualnim akcijama rešavali brojne utakmice ove sezone. Tačno je da su u prošlom kolu izgubili u Nišu, ali mislim da je taj poraz bio samo jedan njihov loš dan. Sigurno je da će protiv nas ući jako agresivno i sa presingom od prvog minuta, s obzirom da su im tri boda preko potrebna pred nastupajući večiti derbi. Ne smemo sebi dopustiti neke defanzivne propuste i individualne greške koje su nas koštale poraza u pređašnjim utakmicama. Moramo biti hrabri, rastrčani, timski orijentisani i nastojati da dođemo do što je moguće većeg poseda lopte, a samim tim i prilike da ozbiljnije ugrozimo gol protivnika. Partizan je bez svake sumnje favorit, ali niko nam ne može oduzeti pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu. S obzirom da imamo jedno 4-5 igrača sa po tri žuta kartona, a da nas u sredu očekuje veoma važna utakmica sa Radnikom kod kuće, videćemo u kom ćemo se sastavu suprotstaviti Partizanu. U svakom slučaju, ovo je utakmica u kojoj nemamo puno toga da izgubimo, pa samim tim verujem da će svi igrači koji budu istrčali na teren u subotu pružiti svoj maksimum.’’

Kurir sport

Bonus video:

01:27

Grobari protestuju protiv uprave

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track