TRANSFER KARIJERE ZA REPREZENTATIVCA SRBIJE: Dortmund zagrizao za štopera koji nije standardan kod Piksija! Cena je MILIONSKA
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

bundesliga

TRANSFER KARIJERE ZA REPREZENTATIVCA SRBIJE: Dortmund zagrizao za štopera koji nije standardan kod Piksija! Cena je MILIONSKA

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Srbije Erhan Mašović mogao bi tokom zime ili na kraju ove sezone da promeni klub.

Erhan Mašović
foto: Revierfoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Sjajne i sigurne partije u dresu Bohuma koje Erhan Mašović prikazuje u Bundesligi, nisu prošle nezapaženo. Nekoliko nemačkih medija piše da bi momak rođen u Novom Pazaru pre 24 godine mogao plavi dres Bohuma, da zameni žuto-crnim Borusije iz Dortmunda. Skauti "milionera" već duži period prate srpskog reprezentativca i navodno je klub spreman da plati milionski obeštećenje, već ove zime.

Nije tajna da je defanzivna linija veliki problem za Dortmund i da su baš zbog toga plaćali ceh neplaniranim porazima u Bundesligi i kiksevima u Ligi šampiona.

Štopere u Borusiji igraju vremešni Mats Humels (35) i reprezentativac Nemačke Niklas Zile (28). Šansu dobijaju Niko Šloterbek (24) i Antonios Papadopulos (24). Struka Dortmunda smatra da bi zadnju liniju trebalo osvežiti, a izbor trenera Edina Terzića je upravo Erhan Mašović (25) koji je odigrao 14 utakmica za Bohum, 13 u Bundesligi i jedan u kupu.

Erhan Mašović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Povodom cele priče komentare o eventualnom transferu nisu davali čelnici oba kluba, a nije se oglašavao ni reprezentativac Srbije, koji se afirmisao u Čukaričkom. Erhan Mašović imao je ponudu od moskovskog Spartaka pred kraj letnjeg prelazno roka i ona je iznosila 10.000.000 evra. Klubovi su se navodno dogovorili, ali Mašović nije bio zadovoljan platom.

Nemački mediji otkrivaju da srpski defanzivac ima klauzulu u ugovoru, tačnije da zainteresovani klub može da plati 12.000.000 evra i bonuse i tako dobije Mašovićev potpis.

Erhan Mašović prošao je sve mlađe kategorije Srbije. Za A tim debitovao je 2022. godine u Ligi nacija kod selektora Dragana Stojkovića Piksija, u pobedi nad Slovenijom - 4:1. Drugi meč odigrao je u istom takmičenju protiv Švedske (4:1), a treći 16. juna ove godine u prijateljskom odmeravanju snaga sa Jordanom (3:2).

Kurir sport

02:54

Dušan Tadić posle poraza od Mađarske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track