NEKADAŠNJI ZVEZDIN AS OTVORIO DUŠU: Da sam trener - Mijatović, Lučić i Nedeljković bi mi SIGURNO igrali!
Foto: Starsport

branko bošković za kurir:

NEKADAŠNJI ZVEZDIN AS OTVORIO DUŠU: Da sam trener - Mijatović, Lučić i Nedeljković bi mi SIGURNO igrali!

Fudbal -

Bliži se 171. "večiti derbi" u Humskoj, a ekipe polako završavaju posednje pripreme pred meč u Humskoj.

U skladu sa tim pozvali smo Branka Boškovića, bivšeg fudbalera Crvene zvezde, da nam kaže njegova očekivanja pred "svetkovinu" srpskog fudbala.

Situacija na tabeli je takva da crveno-beli trenutno imaju dva boda više u odnosu na crno-bele iako su do pre samo tri kola izabranici Igora Duljaja imali čak šest bodova više, kiksevima protiv TSC-a i Radničkog iz Niša su isputili prednost, a poslednjim remijem sa kragujevačkim Radničkim su dopustili Zvezdi da se odvoji na plus dva. Bošković kaže da bi voleo da Zvezda pobede i završi sezonu u pozitivnom raspoloženju.

- Naravno da bih voleo da Zvezda pobedi ipak je to moj bivši klub. To bi bilo jako dobro, pored teške polusezone, gde Zvezda nije blistala, ali opet ima priliku da ode na pauzu sa pozitivnim bilansom - počinje priču za Kurir bivši igrač PSŽ-a.

Branko Bošković
foto: Privatna Arhiva

Gledajući situaciju u srpskom fudbalu poslednjih godina, mnogi smatraju da bi ovaj derbi mogao da odluči već sada pitanje šampiona. Ipak, nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore ne deli to mišljenje, jer ima još dosta da se igra. - Mislim da neće odlučiti iz prostog razloga, što je evo Partizan imao šest bodova prednosti pa su ispustili vrlo brzo. Ima još da se igra, ali sigurno da će pobedniku biti lakše da ode na pauzu, a onda i pripremi ekipu za drugi deo prvenstva - kaže polaznik fudbalske škole Mogrena iz Budve.

Uz jako puno dobrih mladih igrača u oba tabora, Bošković misli da bi upravo neko od njih mogao da bude ključni igrač koji će rešiti utakmicu. - Mislim da bi to mogao da bude mali Mijatović ako bude startovao, igra zaista odlično, kao i svi mladi igrači Nedeljković i Lučić. Stvarno igraju dobro i ja da sam trener sigurno bi dobijali šansu - ističe bivši igrač Rapida iz Beča.

Branko Bošković
foto: Profimedia

Poslednji derbi bez stranaca odigran je davne 2002. godine u Humskoj, a rezultat je bio 2:2. Upravo je Bošković bio strelac jednog od dva gola za klub iz Ljutice Bogdana. Danas, 21. godinu kasnije svedoci smo da i u jednom i u drugom taboru ima veliki broj igrača koji nisu sa ovih prostora.

- Nisam znao za taj podatak, ja sam uvek za to da se puste mladi igrači da igraju, nisam protiv stranaca, ali znam da kad smo mi išli u inostranstvo da smo morali da budemo duplo bolji od domaćih igrača. Zvezdina i Partizanova škola su prepoznatljive i mogu da naprave igrače dovoljne da ne dovode strance - zaključio je strelac na poslednjem derbiju bez stranaca.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir sport

Bonus video:

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track