RADE BOGDANOVIĆ U ELEMENTU - IZJAVE KOJE SU IZAZVALE ZEMLJOTRES: Kad odslužiš vojni rok onda znaš da možeš da izdržiš bez devojke!
Foto: Printskrin/Jutjub

dominira

RADE BOGDANOVIĆ U ELEMENTU - IZJAVE KOJE SU IZAZVALE ZEMLJOTRES: Kad odslužiš vojni rok onda znaš da možeš da izdržiš bez devojke!

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler a sada poznati analitičar fudbalskih utakmica Rade Bogdanović poznat je kao neko ko nema "dlake na jeziku" kada su u pitanju goruće teme srpskog fudbala.

Govori ono što gledaoci kraj malih ekrana misle, a niko od onih koji se nalaze pred TV kamerama nema petlju javno da izgovori.

Njegova gostovanja prepričavaju se danima, a mi vam donosimo izjave koje su u prethodnom periodu izazvale mnoštvo komentara.

DEMBELE I BARSELONA

Rade je prokomentarisao skupoceni transfer francuskog fudbalera Dembelea u Barselonu.

- Čovek je plaćen 150 miliona evra sa bonusima. Toliko novca treba Kliničkom centru Srbija da se potpuno renovira kako bi mogao kvalitetno da leči sedam miliona stanovnika Srbije. Čak 35 odsto vrednosti Komercijalne banke je iznosio njegov transfer. Barselona mu je prvo angažovala nutricioniste koji su mu objasnili da ne sme da jede brzu hranu. Onda su mu angažovali psihijatra da mu objasni da je profesionalni fudbaler i da ne sme preko noći da gleda porniće i igrati video igre na profesionalnom nivou. Zamislite nekoga ko ima toliku platu i toliko je plaćen da sebi dozvoljava takve stvari u životu.

Osman Dembele
foto: AP

PORAZ ZVEZDE OD HOFENHAJMA

Nakon velikog pada u drugom poluvremenu i poraza Zvezde od Hofenhajma (0:2), Rade nije štedeo igrače Zvezde.

- Kad mogu na splavu da budu četiri-pet sati, onda mogu još 45 minuta da odigraju.

Crvena zvezda, Hofenhajm
foto: Starsport

RADE O BIVŠEM KAPITENU ORLOVA

Rade nije preterano cenio bivšeg kapitena reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova - ošto je govorio o njemu.

- Moraš da probiješ, driblaš, asistiraš... On ima ubitačnu levu nogu, ali može da probije samo kvadraturu svojih građevinskih investicija u Beogradu, što u širinu, što u osnovi, što u spratnosti.

- Na beku može da se sakrije, folira, glumi... Folirao je pet godina. Na centralnom beku ne može. Nisu dali onom čestitom i poštenom Banetu, koji je odigrao tolike utakmice, oteraše ga i dali traku Kolarovu.

Aleksandar Kolarov
foto: Starsport©

ORLOVI I VOJSKA

Rade smatra da je najveći problem naših fudbalera to što nisu služili vojsku.

- Srbija ima jednu jako talentovanu i realno dobru generaciju, ali oni nisu odslužili vojni rok, ni jedan od njih.

- Kad odslužiš vojni rok onda znaš da možeš i moraš da izdržiš bez devojke, žene i roditelja najmanje pet, šest meseci ako si dobar vojnik pa te puste na odsustvo dva dana. Oni to nisu prošli, na žalost i zato su malo i razmaženi.

Orlovi
foto: Starsport©

"SILJENJE" NA HRVATE

Rade nije bio zadovoljan pojedinim sudiskim odlukama u meču za bronzu na Mundijalu u Kataru.

- Profesore, VAR je fenomenalna stvar ali ljudski faktor uvek odlučuje o svemu. Zašiljili su protiv Hrvata i stavili sudiju iz Katara da "šilji" za njih, šta da se foliramo. Da su hteli pravdu, pravog sudiju bi doveli. Ako ovo nije penal, ja stvarno ne znam šta oni sede u VAR-u?

Hrvatska
foto: Luka Stanzl / Pixel Media / Profimedia

(Kurir sport)

Bonus video:

05:27

RADE BOGDANOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track