DOKAZALI SMO DA ZNAMO! SA MALO NOVCA NAPRAVILI SMO MOĆAN TIM: Sportski direktor Partizana Ivica Kralj ponosan! Sledi prelazni rok
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

lideri superlige

DOKAZALI SMO DA ZNAMO! SA MALO NOVCA NAPRAVILI SMO MOĆAN TIM: Sportski direktor Partizana Ivica Kralj ponosan! Sledi prelazni rok

Fudbal -

Fudbaleri Partizana završili su više nego uspešno jesenju polusezonu, a na kraju su se okitili titulom "jesenjeg šampiona" sa bodom više u odnosu na "večitog rivala".

Ivica Kralj
foto: Nemanja Nikolić

Igrači su otišli na zasluženi odmor, ali ne i sportski direktor Ivica Kralj koji je govorio za Kurir o polusezoni za nama, planovima za budućnost i predstojćem prelaznom roku.

- Imali smo lošu prethodnu sezonu koju smo završili na četvrtom mestu. Prvi put sam imao priliku da selektiram ekipu, doveli smo 11 igrača što nije uopšte lako. U skladu sa našim mogućnostima smo napravili tim iako je počelo loše ispadnjem iz Evrope od Nordsjelanda, ali to nam je za nauk i iz toga možemo da izvučemo pouke koje će nam dobro doći u budućnosti - jasan je Ivica Kralj.

Mateus Saldanja, Mihajlo Ilić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Mnogi navijači Partizana su posle derbija pravili poređenje sa Crvenom zvezdom koja je letos uložila mnogo veći novac od kluba iz Humske, ali na kraju je "Parni valjak" bio prvi. Kralj kaže da je pratio i Zvezdin prelazni rok, ali da se koncentriše na svoj klub.

- Zvezdu smatram za večitog rivala. Naravno da smo pratili i njihov prelazni rok, ali ne bih detaljisao i ulazio u njihov rad. Koncentrišemo se na nas!

Poučeni letošnjim iskustvom i dovođenjem gotovo celog tima, kaže da sada neće ponoviti istu grešku.

- Izvršićemo dopunsku selekciju, naravno u skladu sa našim mogućnostima, jer je opet finansijski aspekat najvažniji. Novac nije garancija da će se napraviti rezultat, a to smo videli i na osnovu letnjeg prelaznog roka. Imamo mlade igrače koji su se afirmisali. Pre svih Mihajlo Ilić, kao i igrače koji igraju za omladince, a treniraju sa nama, kao što su Jevremović, Mirčetić, Stjepanović, Trifunović. Svi oni su tu i od njih očekujemo mnogo.

Mateus Saldanja
foto: www.partizan.rs/Miroslav Todorović

Odmah nakon derbija pojavile su se informacije da će Partizan veoma teško zadržati pre svih najboljeg strelca Mateusa Saldanju.

- Niko od igrača koji su došli letos, ne može da ide na zimu! Pogotovo ne Saldanja, koji je za nas veomo bitan igrač i koji nam mnogo donosi. Ima ponuda za igrače sa manjom minutažom i verovatno će doći do nekih odlazaka, ali igrači koji su najvažniji za nas sigurno neće otići.

Dragan Stojković Piksi
foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Nezaobilazna tema jeste reprezentacija Srbija koja se plasirala na EP u Nemačkoj.

- Drago mi je da smo se kvalifikovali posle 24 godine. Zanimljivost je da je moja generacija poslednja igrala na EP u Holandiji i Belgiji. Dobili smo tešku grupi i malo mi je žao što igramo sa Engleskom prvu utakmicu. Mislim da bi bilo bolje da smo igrali sa njima kasnije. Bez obzira na to treba biti oprezan, ići korak po korak, bez euforije kao što je bilo u Kataru. I onda da vidimo šta možemo da uradimo. Sam plasman je već veliki uspeh - zaključio je Kralj, koji je na EP 2000. čuvao gol reprezentacije.

01:37

IVICA KRALJ ZA ROĐENDAN KURIRA: Ne možemo da izdvojimo novca koliko Zvezda, ali ima i Partizan svoje ideje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track