NEMANJA MATIĆ POSTAVIO ČETVRTOG TRENERA U SVOM KLUBU: Debitovao je za Srbiju kod Siniše Mihajlovića, a sada ga čeka VELIKI IZAZOV
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

kraj karijere

NEMANJA MATIĆ POSTAVIO ČETVRTOG TRENERA U SVOM KLUBU: Debitovao je za Srbiju kod Siniše Mihajlovića, a sada ga čeka VELIKI IZAZOV

Fudbal -

Ivan Radovanović novi je trener Jedinstva iz Uba, četvrti u sezoni.

Ivan Radovanović
foto: Giuseppe Maffia / Alamy / Alamy / Profimedia

Nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Radovanović (35) posle više od decenije igranja u italijanskoj Seriji A vratio se ovog leta u Srbiju. Zaigrao je za Jedinstvo iz Uba posle dogovora sa prvim čovekom kluba i svojim prijateljem Nemanjom Matićem.

Čelnici Jedinstva iz Uba dugo su većali koga da postave za trenera i logičan izbor bio je da to bude Ivan Radovanović. Da podsetimo, sezonu je počeo Miloš Obradović, nasledio ga je Aleksandar Kristić, a poslednji šef struke Ubljana bio je Žarko Jovanović.

Ivan Radovanović, rođeni Obenovčanin, prošao je kao fudbaler omladinsku školu Partizana u koju je stigao sa 12 godina. Nikada nije debitovao za crno-bele, a posle pozajmica u Teleoptiku i Smederevu otisnuo se u inostranstvo. Stigao je u Italiju gde je nosio dres Atalante, Pize, Bolonje, Novare, Kjeva, Đenove i Salernitane i u Seriji A upisao 337 mečeva.

Nemanja Matić
foto: Starsport

Za Srbiju je Ivan Radovanović debitovao kod selektora Siniše Mihajlovića i upisao deset utakmica. Igrao je u meču protiv Hrvatske u Zagrebu (0:2), 22. marta, bio je starter na tom meču.

Na klupi Jedinstva iz Uba Ivan Radovanović debitovaće 24. februara protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice. Ubljani su na petom mestu tabele Prve lige Srbije i imaju ambiciju da se domognu elitnog ranga na proleće.

Kurir sport/A. R.

01:21

NEMANJA MATIĆ POZIVA NA VAKCINACIJU: Da pobedimo koronu i vratimo se normalnom životu (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track