JEDAN OD NAJVEĆIH SVIH VREMENA TEŠKO BOLESTAN: Sin fudbalske legende otkrio BOLNU ISTINU: Lagao bih ako bih rekao da je dobro...
Foto: Pressefoto Rudel/Herbert Rudel / imago sportfotodienst / Profimedia

TEŠKI DANI

JEDAN OD NAJVEĆIH SVIH VREMENA TEŠKO BOLESTAN: Sin fudbalske legende otkrio BOLNU ISTINU: Lagao bih ako bih rekao da je dobro...

Fudbal -

Franc Bekenbauer, jedan od najvećih fudbalera svih vremena, teško je bolestan, otkrio je njegov sin Valter.

Bekenbauer, koji bi 11. septembra trebalo da napuni 78 godina, nalazi se u lošem stanju, o čemu je Valter govorio u dokumentarcu pod imenom "Bekenbauer".

- Ne oseća se dobro. Ako bih vam rekao da je dobro, lagao bih, a ne volim da lažem. Zdravlje mu je jako nestabilno. Svaki šok bi po njegovo telo mogao da bude fatalan. Ne može samostalno da donosi odluke i pamćenje mu je oštećeno - poručio je sin čuvenog fudbalera.

U Nemaačkoj se poslednjih meseci pojavilo više nagađanja o stanju legende. Bekenbauer je bio prvak sveta kao fudbaler (1974.) i kao selektor (1990.).

Zbog zdravstvenog stanja nedavno nije bio prisutan na susretu bivših članova reprezentacije Nemačke koja je 1990. godine osvojila Svetsko prvenstvo.

Takođe, zbog problema, na početku godine nije mogao da otputuje u Brazil na sahranu Pelea.

Franc Bekenbauer, Pele
foto: SVEN SIMON / AFP / Profimedia

- Volio bih to da uradim, ali, nažalost, moje zdravlje ne dopušta tako dug let. U srcu ću ispratiti svog prijatelja na njegovo poslednje putovanje - rekao je tada Bekenbauer.

Kurir sport

Bonus video:

00:28

Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track