NIKOLA KALINIĆ POTPISAO ZA HAJDUK: Iskusni napadač u Splitu do kraja sezone
Foto: EPA/Víctor Lerena

TRANSFER

NIKOLA KALINIĆ POTPISAO ZA HAJDUK: Iskusni napadač u Splitu do kraja sezone

Fudbal -

Fudbaleri splitskog Hajduka su počeli pripreme za nastavak sezone, a među igračima koji su se našli na spisku trenera Mislava Karoglana našao se i iskusni 35-godišnji napadač Nikola Kalinić koji je s klubom potpisao ugovor do kraja sezone.

Kalinić će ponovno obući beli dres s brojem devet, koji mu je prepustio makedonski napadač Aleksandar Trajkovski, koji će u prolećnom delu sezone na leđima imati broj 27, prenosi agencija Hina.

"Imao je četiri nedelje rada. On je u dobrom stanju. Malo ćemo ga adaptirati, da ne krenemo prežestoko, ali verujem da će u drugoj i trećoj nedelji ići puno većim intenzitetom", rekao je Karoglan o Kalinićevom fizičkom stanju nakon višemesečne pauze i planovima za njegovo uključivanje u rad sa ekipom.

Hajduk je jesenji deo prvenstva završio sa 41 bodom, šest više od drugoplasirane Rijeke koja ima utakmicu manje, te sedam više od aktuelnog prvaka Dinama koji ima dve utakmice manje. U prva dva kola nastavka prvenstva Splićani će odigrati dve teške i vrlo važne utakmice u "lovu" na prvi trofej prvaka od 2005. godine - prvo će dočekati Rijeku na Poljudu, a potom gostovati Osijeku.

"Bitne jesu, ali to je maraton. Ima 17 kola do kraja. Svaka utakmica je najbitnija i tako spremamo glave, ali da će nešto definisati prva ili druga - neće sigurno", poručio je trener Hajduka.

(Beta)

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track