OSUĐEN ZBOG IZAZIVANJA VERSKE MRŽNJE: Alžirski fudbaler komentarisao sukob Izraela i Palestine - krivični sud mu izrekao kaznu
Foto: AP/Moti Milrod

rat u izraelu

OSUĐEN ZBOG IZAZIVANJA VERSKE MRŽNJE: Alžirski fudbaler komentarisao sukob Izraela i Palestine - krivični sud mu izrekao kaznu

Fudbal -

Francuski sud osudio je alžirskog fudbalera Jusefa Atala na uslovnu kaznu od osam meseci zbog izazivanja verske mržnje u objavi na društvenim mrežama o sukobu u Izraelu i Gazi.

Krivični sud u Nici naveo je da Atal mora da plati i 45.000 evra jer je objavio antisemitski video na svom Instagram nalogu, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Fudbalski klub Nica suspendovao je do daljeg 27-godišnjeg odbrambenog igrača. On je izabran u reprezentaciju Alžira za predstojeći Kup afričkih nacija.

Atal ;je u oktobru na društvenim mrežama podelio, a ubrzo i obrisao video koji poziva na "crni dan za Jevreje". On se odmah izvinio i osudio nasilje u svetu.

Tokom suđenja Atal je rekao da nije odgledao ceo video koji traje 35 sekundi i da je želeo da pošalje "poruku mira", ali njegova izjava nije ubedila tužilaštvo.

"Deljenje video snimka znači učestvovati u njegovoj poruci i davati mu vidljivost. U ovih 35 sekundi ni u jednom trenutku nema govora o miru", rekla je tužilac Magi Čoutija.

(Beta)

00:15

Delije napravile fantastičnu koreografiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track